بررسی فراوانی تجدید حیات طبیعی در مجاورت خشکه دارها(مطالعه موردی : بخش 5 طرح جنگلداری اشکته چال- صفارود رامسر)
- سال انتشار: 1388
- محل انتشار: سومین همایش ملی جنگل
- کد COI اختصاصی: FOREST03_058
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1352
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری، دانشگاه تهران
دانشجوی دکتری جنگلداری، دانشگاه تهران
دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه تهران
چکیده
خشکه دارها اهمیت زیادی در اکوسیستم جنگل داشته و زیستگاهی برای جانوران و حیات وحش محسوب می شوند. این مطالعه با هدف بررس ی فراوانی تجدید حیات در مجاورت خشکهدارها صورت گرفت. منطقه ی مورد مطالعه سری 5 طرح جنگلداری در حوزه ی آبخیز شمارهی 30 رامسر و در پارسل 512 به مساحت 95 هکتار و 513 به مساحت 100 هکتار با تیپ اصلی توسکای خالص و توسکای آمیخته با گونه های افرا و راش می باشد پس از جنگل گردشی های اولیه، در اطراف خشکه دارها قطعا ت نمونه یک آری و پنج آری پیاده و تمامی نهال های موجود در قطعات نمونه اندازهگیری شدند، همچنین در فاصله ی 20 تا 30 متری از خشک ه دارها و در جهت جغرافیایی مشابه در اطراف درخت سالم قطعات نمونه شاهد پیاده شد. نتایج مطالعه نشان داد ، که فراوانی استقرار نهال ها در مجاورت خشکه دارها بیشتر از درختان سالم است و بیشترین استقرار نهال ها در فاصله یک آری دیده می شود. به لحاظ کیفیت خشکه دار، بیشترین میزان استقرار نهال در اطراف خشکه دارهایی با درجه پوسیدگی 3 مشاهده گردید، با توجه به این که این جنگل در مرحله میانی توالی واقع شده و گونهی افرا یک گونه ی پیشرو و پرنیاز است، در استقرار زاد آوری بر نهال های راش پیشی گرفته است و حضور خود را در روشنه های خشکه دار افزایش داده است. حضور خشکهدارها در جنگل تاثیر مهمی بر زادآوری طبیعی جنگل دارد و برای رسیدن به پایداری جنگل باید به نقش این مهم توجه شود.کلیدواژه ها
خشکهدار، زادآوری طبیعی، راش و افرا، جنگل اشکته چالمقالات مرتبط جدید
- تعیین مقدار بهینه مواد آلی اضافه به خاک از نظر موثر بودن در تراکم خاک
- تاثیر کود دامی و تردد تایر تراکتور بر تراکم خاک رسی با اندازه گیری جرم مخصوص
- ارزیابی ظرفیت برد منابع آب در تالابهای شهری با هدف مدیریت بهینه منابع آب
- ارائه مدل مدیریت ریسک برای استخرهای آبگرم معدنی براساس شاخص سلامت ، ایمنی و محیط زیست
- ارزیابی اثر تغییر کاربری اراضی از جنگل به کشاورزی بر برخی ویژگی فیزیکی و شیمیایی خاک در اراضی جنگلی فندوقلو
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.