بررسی تهیه فلور استان های مختلف ایران (فلور استان همدان)

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1093978
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 224
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

کیوان صفی خانی

زیبا جم زاد

رمضان کلوندی

چکیده

در این برسی فلور استان همدان نگاشته شد. به ابن منظور ابتدا با استناد به نمونه های هرباریومی در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان، گزارش فاز اول و دوم طرح جمع آوری و شناسایی فلور استان همدان، گزارشات فلور ایرانیکا، فلور فارسی، فلور رنگی ایران، ژورنال گیاه شناسی ایران، مقالات و پایان نامه ها فهرست فلوریستیک استان همدان تهیه شد. سپس کلید شناسایی خانواده های گیاهی استان همدان تهیه شد. برای هر خانواده به تفکیک شرح گیاه شناسی نگاشته شد. بر اساس جنس ها در هر خانواده و گونه ها در هر جنس، به تفکیک کلید شناسایی جنس ها و گونه ها تهیه شد. برای هر جنس و گونه به تفکیک شرح گیاه شناسی نگاشته شد. در پایان شرح هر گونه پراکندگی جغرافیایی گونه، پراکندگی در ایران و پراکندگی در استان همدان ذکر گردید. از برخی گونه های گیاهی در طبیعت عکس تهیه شد و در فهرست فلوریستیک استان گونه های واجد تصویر مشخص شد. گونه های انحصاری ایران و انحصاری استان همدان در فهرست فلوریستیک مشخص گردید. فهرست فلوریستیک رویشگاه های ویژه استان که از لحاظ زیست محیطی، تنوع گونه ای و گزارشات جمع آوری در فلور ایرانیکا دارای اهمیت بود به تفکیک ارایه شد. در مجموع کلید شناسایی و شرح گیاه شناسی برای ‮‭92‬ خانواده، ‮‭512‬ جنس و ‮‭1632‬ گونه گیاهی در استان همدان ارایه شد. این بررسی نشان داد ‮‭304‬ گونه گیاهی در استان همدان انحصاری ایران و ‮‭27‬ گونه انحصاری استان است که ‮‭13‬ گونه آنها متعلق به جنس ‭Astragalus ‬است. فهرست فلوریستیک رویشگاه های ویژه استان شامل مناطق لشکردر، خان گرمز، کیان، کوه بوقاطی و خرقان، کوه آق بلاغ و کوه الوند به تفکیک ارایه شد. از ‮‭757‬ گونه گیاهی عکس تهیه شد. واژه های کلیدی: فلور، استان همدان، لشکردر، خان گرمز، کیان، کوه بوقاطی، کوه خرقان، کوه آق بلاغ، کوه الوند، گونه های انحصاری

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.