بررسی نقش شیب طولی دربهم خوردگی سطح رویه جاده (مطالعه موردی:جاده جنگلی سری 1 دارابکلا )

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: همایش منابع طبیعی و توسعه پایدار در عرصه های جنوبی دریای خزر
  • کد COI اختصاصی: CNRSDCS01_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1307
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شمس الدین بالاپور

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری دانشکده منابع طبیعی ساری

عطااله حسینی

استاد یار دانشگاه مازندران – دانشکده منابع طبیعی ساری

رجبعلی محبی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مرتع داری دانشکده منابع طبیعی ساری

چکیده

این تحقیق در سری 1 طرح جنگلداری داربکلا جاده جنگلی در مدیریت جنگلداری اداره کل منابع طبیعی استان مازندران ( ساری ) انجام گردید. در این تحقیق نقش شیب طولی در میزان ب ه ه م خوردگی سطح رویه جاده جنگلی مورد بررسی واقع شد . برای این منظور 5 کیلومتر از طول جاده مذکور انتخاب ، و عوامل مورد نظر اندازه گیری شد . در این مسیر، طول 1090 متر با تغییر شیب در دو قسمت و بخش میانی با شیب صفر مورد ثبت واقع شد. در دو قسمت با شیب های 3 و 5 درصد بهم خوردگی در سطح جاده مشاهده نگردید، فقط در این بخش از محور جاده فرسایش شیاری در اثر بارندگی ایجاد شد . در قسمت میانی دارای شیب صفر ، بهم خوردگی هایی در سطح رویه جاده به صورت چاله هایی اندازه گیری قرار گرفتند، عمق متوسط چاله ها cm15 و مساحت متوسط آن ها 120×50cm با استفاده از ژالون و متر، اندازه گیری شدند. نتایج این تحقیق نشان داد که در مسیری که شیب طولی جاده کامیون رو در حد استاندارد 3-10 درصد ) باشد، بهم خوردگی در سطح رویه جاده مشاهده نمی گردد. اما در مسیری که شیب طولی جاده صفر می باشد، بهم خوردگی در سطح رویه جاده به صورت چاله ایجاد می گردد . در مواقع بارندگی آب در سطح جاده جمع می گردد و میزان بهم خوردگی سطح جاده کامیون رو را بالا می برد

کلیدواژه ها

شیب طولی، جاده کامیون رو، بهم خوردگی، سطح رویه جاده، داربکلا (نکا-داربکلا)

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.