بررسی و تعیین غلظت هیدرو کربنهای حلقوی آروماتیک درآب های تالاب بین المللی فریدونکنار( استان مازندران)

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: همایش منابع طبیعی و توسعه پایدار در عرصه های جنوبی دریای خزر
  • کد COI اختصاصی: CNRSDCS01_048
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 899
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا طاهری ازاد

دانشجوی کارشناس ارشد، گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریا

عباس اسماعیلی ساری

دانشیار، گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی نور ، دانشگ

چکیده

ترکیبات PAHs) هیدرو کربنهای حلقوی آروماتیک از جمله عوامل سرطان زا، موتاژن زا وآلاینده محیط زیست می باشند که به طور عمده بر اثر احتراق ناقص سوختهای فسیلی به وجود می آیند . در این میان ترکیب بنزو a پایرن از خاصیت سرطان زایی بسیار بالایی برخوردار است.به منظور بررسی و اندازه گیری آلودگیهایPAHs در آبهای سطحی استان مازندران ، تالاب بین المللی فریدونکنار به دلیل اهمیت اکولو ژیکی و نقش موثری که در وضعیت اجتماعی و اقتصادی مردم حاشیه خود دارد، مورد ارزیابی قرار گرفت. در این تحقیق 16 ترکیبPAHs پس از نمونه برداری از آب تالاب (به صورت ماهانه) در دو فصل تابستان و پاییز به آزمایشگاه منتقل و پس از آماده سازی نمونه ها کمیت و کیفیت این ترکیبات توسط دستگاه GC مدل 1000 ساخت شرکتDANYایتالیا شناسایی گردید. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که غلظتهای کلPAHsدر این تالاب در محدوده0.050 μg/Lتا 0.16 μg/L با میانگین 0/084 μg/L قرار دارد و بیشترین غلظت PAHsدر این تالاب در مرداد ماه مشاهده شد،که یکی از دلایل آن می تواند افزایش مصرف سوخت های فسیلی و افزایش ترافیک در منطقه باشد. نتایج همچنین بیانگر این مسئله است که میانگینPAHs مشاهده شده در این تالاب در مقایسه با استاندارد جهانیEPA از حد مجاز تعیین شده برای آبهای طبیعی بالاتر می باشد.

کلیدواژه ها

هیدرو کربن های حلقوی آروماتیک PAHs) دستگاه GC آلودگی آب، تالاب فریدونکنار،استان مازندران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.