بررسی تا ثیر فاصله زمانی بین حذف اندام هوایی و برداشت غده بر کیفیت غده های بذری سیب زمینی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1092799
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 227
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

بابک درویشی

داوود علی پور

فرشید حسنی

فاضل پرگال

گیتی شمس

حسین صادقی

چکیده

یکی از استانداردهای موردنظر مو سسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال جهت گواهی بذر سیب زمینی، قرارگرفتن غده های بذری در اندازه استاندارد ‮‭30‬ تا ‮‭65‬ میلی متر می باشد. راه کاری که جهت حفظ این دامنه استاندارد به تولیدکنندگان بذر سیب زمینی توصیه می شود سرزنی بوته ها در مرحله خاصی از رشد می باشد. براین اساس و با هدف معرفی بهترین فاصله زمانی بین سرزنی تا برداشت غده ها، پژوهش حاضر در سالهای ‮‭1390‬ و ‮‭1391‬ در شرایط زارع در شهرستان قروه در قالب آزمایش فاکتوریل با طرح پایه بلوک کامل تصادفی اجرا گردید که در آن سه رقم شامل آگریا، سانته و راموس و 4 فاصله زمانی بین سرزنی تا برداشت غده ها، ‮‭14‬،7،0و‮‭21‬ روز با 3 تکرار باهم مقایسه شدند. نتایج نشان داد که بالاترین وزن تر غده در ارقام آگریا و راموس در صورت برداشت غده ها بلافاصله پس از سرزنی و در رقم سانته درصورت برداشت غده ها ‮‭21‬ روز پس از سرزنی ایجاد می شود. غده هایی که ‮‭21‬ روز پس از سرزنی برداشت شده بودند کمترین درصد کاهش وزن تر غده در طول دوره انبارداری را داشتند. میزان آلودگی غده به بیماری های فوزاریوم خشک و رایزکتونیا و نیز میزان گندیدگی در غده هایی که 7 روز پس از سرزنی برداشت شدند به طور معنی داری کمتر از دیگر تیمارها بود. میزان آلودگی غده به بیماری جرب در ارقام آگریا و سانته در غده هایی که 7 روز پس از سرزنی برداشت شدند، به طور معنی داری کمتر از دیگر تیمارها بود، اما در رقم راموس غده هایی که ‮‭14‬ و ‮‭21‬ روز پس از سرزنی برداشت شده بودند سالم تر بودند. واژه های کلیدی: سیب زمینی، حذف اندام هوایی، کیفیت فیزیولوژیک غده

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.