تهیه فلور استان های مختلف ایران (کرمانشاه)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1092657
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 302
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

نسترن جلیلیان

زیبا جم زاد

مصطفی نعمتی پیکانی

محمد قادری

معصومه خان حسنی

چکیده

شناسایی گیاهان و تهیه فلور استان های مختلف کشور اطلاعات پایه را برای انجام طرح های مختلف در زمینه منابع طبیعی هر استان فراهم می کند. با توجه به نتایج پروژه جمع آوری و شناسایی فلور استان و تشکیل هرباریوم، اطلاعات مهمی در ارتباط با پوشش گیاهی استان به دست آمده است. در همین راستا تدوین فلور استان به منظور سامان دهی، تکمیل، چاپ و انتشار نتایج به دست آمده قبلی اجرا شد. در این تحقیق با استفاده از اطلاعات موجود در هرباریوم استان و منابع گیاه شناسی موجود، فهرست فلورستیک استان تهیه گردید. شرح و کلید شناسایی تیره ها، جنس ها و گونه ها به طور مجزا و بر اساس حروف الفبا تنظیم گردید. اطلاعات مربوط به پراکنش جغرافیایی، پراکندگی در ایران و استان ذکر شد. هم چنین گونه های انحصاری ایران و استان در فهرست گونه ای مشخص گردید. رویش گاه های ویژه استان به صورت لیست ارایه شد. با مراجعه به رویش گاه های طبیعی تصویر رنگی ‮‭615‬ گونه ی گیاهی تهیه گردید. در مجموع شرح نمونه های گیاهی متعلق به ‮‭93‬ تیره، ‮‭464‬ جنس و ‮‭1194‬ گونه، زیرگونه و واریته نوشته شد. از مجموع گونه های استان، ‮‭131‬ گونه انحصاری ایران و ‮‭10‬ گونه انحصاری کرمانشاه می باشد. تیره هایی که بیش ترین تعدادگونه ها را در بردارند به ترتیب عبارتند از: تیره حبوبات (‮‭23‬ جنس و ‮‭166‬ گونه)، تیره کاسنی (‮‭56‬ جنس و ‮‭134‬ گونه)، تیره نعناع (‮‭27‬ جنس و ‮‭103‬ گونه)، تیره شب بو (‮‭42‬ جنس و ‮‭71‬ گونه)، تیره چتریان (‮‭41‬ جنس و ‮‭70‬ گونه)، تیره گندمیان (‮‭42‬ جنس و ‮‭63‬ گونه)، تیره گاوزبان (‮‭17‬ جنس و ‮‭51‬ گونه)، تیره میخک (‮‭15‬ جنس و ‮‭37‬ گونه)، تیره گل سرخ (‮‭11‬ جنس و ‮‭37‬ گونه)، تیره میمون (7 جنس و ‮‭35‬ گونه)، تیره لاله (9 جنس و ‮‭31‬ گونه)، تیره اسفناج (‮‭12‬ جنس و ‮‭24‬ گونه)، تیره آلاله (‮‭12‬ جنس و ‮‭21‬ گونه) و تیره فرفیون (3 جنس و ‮‭19‬ گونه). فلور رویش گاه های ویژه استان شامل تالاب هشیلان (‮‭56‬ گونه) و زیست گاه نفت شهر و سومار با خاک های شور و مارنی نیز مطالعه گردید. فهرست فلوریستیک رویش گاه های ویژه استان شامل تالاب هشیلان و نفت شهر و سومار با خاک های شور و مارنی به تفکیک ارایه شد. واژه های کلیدی: فلور، کرمانشاه

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.