شبیه سازی دینامیکی فرآیند اولترافیلتراسیون با استفاده از دینامیک سیالات محاسباتی (CFD)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی کاربرد CFD در صنایع شیمیایی
  • کد COI اختصاصی: NCFDACCI03_097
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1625
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جلیل ابراهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی

حسین قهرمانی

عضو هیات علمی مهندسی شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قوچان

سیدمسعود حسنی

کارشناس ارشد مهندسی شیمی

چکیده

تاکنون تحقیقات مختلفی درخصوص آنالیز دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) ، در مقالات مختلف ذکر شده است . اما در زمینه فرآیند اولترافیلتراسیون و شبیه سازی ، مطالب زیادی وجود ندارد . در سالهای اخیر با ورود کامپیوترهای پرسرعت و نیز توسعه نرم افزارهای پیشرفته دینامیک سیالات محاسباتی ، نظیر نرم افزار Fluent این تحقیقات روند رو به افزایشی داشته است . ساختار پیچیده هندسی جریان در دو طرف غشاء و کنترل دشوار آنها سبب شده است که ، به کمک دینامیک سیالات محاسباتی به دنبال توسعه و بهینه سازی در طراحی و کنترل این نمونه از فرآیندها باشیم . در این مقاله در ابتدا انواع فرآیندهای غشایی بالاخص فرآیند اولترافیلتراسیون و چگونگی کاربرد آنها در صنایع غذایی بررسی شده است . سپس ضمن آشنایی با قابلیتهای نرم افزار فلوئنت فرآیند اولترافیلتراسیون آب پنیر مدل سازی شده است . بدین منظور مشخصات فیزیکی و شیمیایی آب پنیر(بعنوان سیال)، شرایط مرزی و شرایط کنترل برای افت فشار فرآیند، انتقال جرم و چگونگی پروسه جداسازی تعریف می شود. نتایج این شبیه سازی بیانگر محدوده عملکردی مناسب )شامل دما ، فشار ، (PHدرفرآیند اولترافیلتراسیون آب پنیر جهت دستیابی به محصول نهایی با کیفیت بالاتر ، در کنار صرفه جویی حدود 20% و حفظ محیط زیست می باشد . برای بالا بردن راندمان توصیه می شود که از دستگاه چرخه ای چند مرحله ای در پشت داکت غشاء جهت بررسی مدل های اغتشاش و استفاده از دستگاه های مدرن تبخیر در ورودی سیال به غشاء نیز استفاده گردد.

کلیدواژه ها

اولترافیلتراسیون ، CFD ، غشاء ، پنیر ، انتقال جرم ، فلوئنت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.