کاهش آفلاتوکسین ها در ذرت

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1091680
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 260
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

روح الله کرمی اسبو

منصوره میرابوالفتحی

چکیده

تامین غذا و امنیت غذایی جایگاه مهمی در زندگی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشورها دارد. در این راستا توجه به امنیت غذایی از جمله دغدغه های دستگاههای مسیول در سالهای اخیر بوده است. ذرت، پس از گندم و برنج، به عنوان سومین فرآورده مهم کشاورزی در جهان می باشد. این فرآورده کشاورزی ارزشمند، افزون بر آنکه حدود ‮‭70‬ درصد از خوراک طیور را فراهم می کند، دانه ای سودمند برای تولید روغن خوراکی، نشاسته و گلوکز و چند فرآورده ی دیگر است. تحقیقات نشان داده است، در بعضی موارد ذرت به مقادیر بالای آفلاتوکسین ها آلوده است و متاسفانه دستورالعملی جهت کنترل و کاهش آفلاتوکسین ها در ذرت در کشور وجود ندارد و از سوی دیگر شرایط رشد و نمو قارچهای مولد آفلاتوکسین در مرحله کاشت، داشت، برداشت، پس از برداشت و انبار فراهم بوده و امکان افزایش آلودگی تمامی مراحل وجود دارد. بنابراین بهترین و موثرترین روش در تولید محصول سالم، رعایت توصیه های فنی می باشد تا از آلودگی های بسیار بالای این محصول جلوگیری نمود. در تحقیقی که در سه سال متوالی در مناطق مهم کشت ذرت در کشور صورت پذیرفت و با مطالعه منابع و مدارک موجود علاوه بر ردیابی آلودگی ها راه های ایجاد آلودگی و کاهش آن نیز بررسی گردید و روش های کاهش از جمله مقاومت ارقام مختلف، مبارزه با آفات، زمانبندی کشت مناسب و سرعت عمل در خشک کردن محصول و کاهش رطوبت آن در دستور العمل حاضر آورده شده است.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.