تولید اولین رده ای سلولی که با تیلریا ایجاد شده و بدون تیلریا بصورت سل لاین باقی مانده اند

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1091208
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 240
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

محمد مهدی نام آوری

یحیی تهمتن

محسن لطفی

مرتضی کمال زاده

سیمین السادات میرهاشمی

علی غفاری دولت آباد

علی منصوریان

عبدالله رحیمیان

کسری اسماعیل نیا

غلامرضا حبیبی

چکیده

تک یاخته های جنس تیلریا انگلهای بیماریزا میباشند که از طریق کنه منتقل میشوند و باعث بیماری در نشخوارکنندگان وحشی و اهلی میشوند . تیلریا انولاتا باعث بیماری تیلریوز گرمسیری در گاوهها و تیلریا لستوکاردی موجب تیلریوز حاد در نشخوارکنندگان کوچک میشود .تک یاخته تیلریا تنها یوکاریوتی است که به طور اختصاصی توانایی ترانسفورم کردن سلولصهای لنفوسیتی میزبان خود را دارد. بر مبنای تحقیقات صورت گرفته تاکنون نحوه ترانسفورم کردن سلولصهای لنفوسیتی میزبان توسط تک یاخته تیلریا تنها بصورت برگشت پذیر است. در این مطالعه 3 رده سلولی جدید تولید شدند که بر خلاف فرضیه مطرح شده پس از خروج تک یاخته تیلریا از سلول باز هم به صورت رده سلولی باقی مانده است. رده های سلولی شیراز رده های سلولی هستند که از سلول هایی که توسط تک یاخته تیلریا نامیرا شده اند و با روشهای ساده و کاملا ابداعی مثل تغییر دما و استفاده از آنتی بیوتیک کلیندامایسین تهیه شده اند و برای اولین بار نشان می دهد که پس از خروج تیلریا از سلول آلوده به این تک یاخته سلول همچنان خاصیت نامیرایی خود را حفظ کرده است. همچنین نشان می دهد که خروج تیلریا باعث تغییر فنوتیپی سلول ها می شود و لنفوسیت که یک سلول معلق است به صورت چسبنده در آمده است. در زمینه کاربردی می توان از این رده سلولی علاوه بر استفاده در تحقیقات بنیادی در تکثیر و کشت عوامل مختلف ویروسی و تک یاخته ای استفاده کرد. دستاورد بسیار مهم این پژوهش کشف این حقیقت بود که تیلریا لستوکاردی باعث نصف شدن عدد کاریوتایپ سلول میزبان میگردد بعبارت دیگر سلولهای ترانسفورم شده با تیلریا لستوکاردی تنها سل لاینهای هاپلوییدی میباشد که تاکنون معرفی گردیده ، این یافته میتواند افق جدیدی را در تحقیقات بیولوژی مطرح کند . کلمات کلیدی: تیلریا ، رده سلولی ، کاریوتایپ

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.