معرفی ارقام مطلوب انگور برای کشت دیم با هدف تازه خوری

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1090211
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1211
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

حامد دولتی بانه

علی دادار

محمد جواد کرمی

رسول جلیلی

فرخ غنی شایسته

امیر نورجو

بابک پاکدامن

قربانعلی تیموری

سعید رسولیان

حکمت جعفری

امیر محمد علیزاده

چکیده

ایران به علت برخورداری از شرایط جغرافیایی و اقلیمی مناسب ، یکی از مهم ترین مناطق پرورش انگور در جهان محسوب می شود.خشکی یکی از تنش های غیره زنده محیطی است که رشد و تولید محصولات کشاورزی را به شدت محدود می کند و اثرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی مختلفی مانند کاهش فتوسنتز و کاهش رشد گیاه را باعث می شوند. تحمل انگورهای گونه وینیفرا به خشکی بالا می باشد اما تفاوت های زیادی از این لحاظ بین ارقام و گونه های مختلف انگور نیز وجود دارد. به منظور بررسی میزان تحمل و سازگاری ارقام انگور دیم موجود در کشور، این تحقیق به صورت طرحآماری بلوک های کامل تصادفی (RCBD) با 3 تکرار (هر واحد آزمایشی 4 بوته) در منطقه دیم ربط در شهرستان سردشت در آذربایجان غربی و در سایت بدرانلو از توابع شهرستان بجنورد در استان خراسان شمالی و در ایستگاه تحقیقات زرقان فارس به اجرادر آمد. از ارقام خوشناو، مام برایمه، یاقوتی، عسگری، خلیلی، کلاهداری، کج انگور، فخری، شاهانی و انگور فلیم سیدلس نهال های یکساله به اندازه کافی تهیه و سپس در زمین اصلی کشت شدند. در سال اول و دوم اجرای طرح هرس تربیت به صورت پاچراغی انجام شد.در سه سال اولیه رشد بوته ها و در مرحله بلوغ خصوصیات ثبت کلیه صفات کمی، کیفی و فنولوژیکی و در مراحل مختلف رشد و نمو مانند عملکرد، درشتی و کیفیت حبه ها، کیفیت ظاهری میوه، بازارپسندی خوشه ها، تراکم خوشه ها، مقاومت به سرما، زمان گلدهی و برداشت انجام شد.نتایج نشان داد که ارقام مختلف واکنش های متفاوتی به شرایط خشکی و دیم داشتند. بر اساس نتایج بدست آمده ارقام انگورخلیلی سفید، یاقوتی، پرلت، فلیم سیدلس، رشه و کج انگور برای کشت در منطقه سردشت مناسب هستند. رقم رطبی مناسب ترین رقم در شرایط دیم فارس بود و بعد از آن ارقام پیکمی مشهد و ترکمن 8 و ترکمن 9 بودند.واژه های کلیدی:سازگاری،خشکی، رشه، فلیم سیدلس

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.