نگرش فرآیندی به مدیریت دانش، یادگیری سازمانی و نوآوری سازمانی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه مدیریت، نوآوری و کارآفرینی
  • کد COI اختصاصی: MIEAC01_794
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 900
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا رضوانی

عضو هیئت علمی و استادیار، گروه آموزشی مدیریت بازرگانی، دانشگاه مازند

امید یحیی پور

کارشناس ارشد مدیریت آموزشی دانشگاه سمنان

چکیده

افزایش روزافزون شدّت رقابت میان سازمانها در قرن کنونی باعث شده است تا آنها همواره به دنبال راههایی برای کسب مزیت رقابتی و پیروزی در میدان رقابت برآیند. در این راستا، مدیریت دانش، یادگیری سازمانی و نوآوری سازمانی، از ابزارهای اصلی در کسب مزیت رقابتی برای مدیران سازمانهای کنونی به شمار می آیند و تلاش های نوآورانه در سازمان، نتیجه ی سرمایه گذاری در فرآیند یادگیری سازمانی و ارتقاء مدیریت دانش است. این مقاله، به دنبال تبیین رابطه ی فرآیندی بین مدیریت دانش، یادگیری سازمانی و نوآوری سازمانی است. بگونه ای که مدیریت دانش بعنوان درونداد، یادگیری سازمانی بعنوان فرآیند و نوآوری سازمانی، برونداد این رابطه می باشد. روش جمع آوری اطلاعات در این مقاله، استفاده از منابع کتابخانه ای و اینترنتی و روش تحقیق، مقایسه ی نتایج تحقیقات قبلی و تحقیق ترکیبی است. بنابراین، با مرور ادبیات تحقیق به شناسایی برخی از مهمترین عناصر مربوط به سه عامل فوق پرداخته است و نیز با بررسی و ترکیب نظرات محققین مختلف به این نتیجه رسیده است که بین مدیریت دانش، یادگیری سازمانی و نوآوری سازمانی، یک رابطه ی فرآیندی مداوم وجود دارد. یعنی مدیریت دانش از طریق یادگیری سازمانی و نیز مستقیماً بر نوآوری سازمانی تأثیر می گذارد و با ایجاد نوآوری سازمانی، دانش جدید خلق می شود که این امر یادگیری سازمانی را می طلبد. بعبارت دیگر، بین آنها رابطه ی متقابل علت و معلولی وجود دارد. سازمانها و محقّقین با استفاده از شاخص های شناسایی شده در این مقاله می توانند، رابطه ی فرآیندی مدیریت دانش، یادگیری سازمانی و نوآوری سازمانی را مورد سنجش قرار دهد.

کلیدواژه ها

دانش، مدیریت دانش، یادگیری سازمانی، نوآوری سازمانی، نوآوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.