کاربرد مفاهیم نظریه آشوب و تئوری های پیچیدگی در نوآوری و خلاقیت در سازمان ها
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: اولین کنفرانس سالانه مدیریت، نوآوری و کارآفرینی
- کد COI اختصاصی: MIEAC01_750
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 7323
نویسندگان
استاد بخش مدیریت دانشگاه شیراز
کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی دانشگاه شیراز
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی دانشگاه شیراز
چکیده
در عصر حاضر، اکثر جوامع و سازمان ها به دنبال تغییر، تحول و نوآوری در فرآیندها و ساختارهای خود بوده و بدین منظور درپی روش های نوین و مفاهیم کارا در این زمینه هستند. امروزه نظریه آشوب و تئوری های پیچیدگی زمینه مناسبی را برای تحقیق و پژوهش در عرصه های گوناگون به وجود آورده است. این نظریه ها، نگرشی سیستمی به تغییرات و تبدیلات در سازمان ها دارند. براساس نظریه آشوب، در فرآیند تغییر و تحول در سیستم ها، تغییر، به طور متناوب از آشوب به نظم و از نظم به آشوب در جریان است. این رفتار پویا از طریق ساختارهای خاصی عمل می نماید که آزادی لازم برای سیستم را فراهم می آورند تا به گونه ای خلاق، ترتیبات درونی نوینی را جهت آرایش اجزا و عناصر خویش بازیابد. در این مقاله، سعی بر آن است تا با توجه به مفاهیم نظریه آشوب و تئوری های پیچیدگی مانند خود نظم دهی، اثر پروانه ای، ساختارهای فراکتالی، لبه آشوب و ... چگونگی بروز نوآوری و خلاقیت در سازمان ها و همچنین کاربرد این مفاهیم را مورد بررسی قرار دهیم.کلیدواژه ها
نظریه آشوب، نوآوری، خلاقیت، تئوری های پیچیدگی، خود سازمان دهیمقالات مرتبط جدید
- تاثیر رهبری تحول افرین بر عملکرد سازمانی با نقش میانجی فرهنگ سازمانی
- کاربرد اسپکتروفوتومتر و بینایی ماشین در بهبود کیفیت و کنترل فرآیند صنعت چاپ
- روش های یادگیری مبتنی بر پروژه و ارتقاء مهارت های کلیدی
- دستاوردهای سازمان های صنفی در صنعت ساخت کشور ایران
- بررسی تاثیر استفاده از تکنولوژی رسانه های اجتماعی در موفقیت پروژه و رابطه آن با ارتباطات پروژه و جهت گیری فناوری(مطالعه موردی شرکت ملی حفاری ایران)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.