تشخیص تنش آبی برگ گیاه با استفاده از ضریب دیالکتریک

  • سال انتشار: 1384
  • محل انتشار: دومین کنفرانس سراسری آبخیزداری و مدیریت منابع آب و خاک
  • کد COI اختصاصی: WATERSHED02_218
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 834
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین افضل

دانشجوی کارشناسی ماشینهای کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان

سیدفرهاد موسوی

استاد گروه مهندسی آب دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

وقوع تنش آ بی در گ یاه باعث کاهش کم یت و ک یفیت محصول م یشود. ولی با آ بی اری به موقع، بازده مصرف آب افزایش م ییابد. روش متداول بر ای تعیین رطوبت خاک برای آبیاری، اندازه گیری وز نی یا حجم ی رطوبت است . ول ی این روش دار ای مشکلات ز یادی از ق بیل وابستگ ی به عوامل مختل ف (مانند بافت و م ی زان مواد آل ی)، آزما ی شگاهی بودن روش و غ یر قابل استفاده بودن بر ای کاربردها ی لحظه به لحظه در طول دوره رشد م یباشد. در این تحق یق سع ی بر پیدا کردن روند ی بین ضر یب د یالکتریک برگ گ یاه، رطوبت برگ و رطوبت خاک بود تا از این طر یق نیاز آبی گیاه مستقیماً از م یزان آب داخل برگ تشخ یص داده شود . به این منظور یک حسگر خازنی طراحی گردید و برگ گ یاهان زینتی قلب ارغوا نی، یوکا، فردوسن، آگلونما و هورتانس یا در داخل این حسگر قرار داده شد تا رابطه ضر یب د ی- الکتریک و رطوبت برگ تع یین شود . ضمناً هم زمان رطوبت خاک نیز ا ندازهگیری شد . نتایج به دست آمده نشان داد که رابطه ضر یب د یالکتریک برگ نسبت به زمان، درصد وز نی رطوبت خاک و درصد وز نی رطوبت برگ به تر تی ب برای گ یاه فردوسن نما یی، توا نی و لگار یتمی، آگلونما لگاریتمی، توان 2 و لگاریتمی، قلب ارغوا نی لگاریتمی، نمایی، لگاریتمی و هورتانسیا لگاریتمی، خطی و نمایی م یباشد. تغییرات ضر یب د یالکتریک برگ یوکا نسبت به پارامترها ی مذکور محسوس نبود . در هر پنج گ یاه، با کاهش رطوبت خاک و برگ، ضر یب د یالکتریک برگ گ یاه نیز کاهش یافت. بنابراین م یزان آب موجود در گ یاه و تنش آ بی در آن با اندازه گیری ضریب د ی الکتر یک و واسنج ی آن بر ای هر گ ی اه قابل تشخ یص م یباشد و م یتوان بد ین طریق زمان آبیاری را تعیین نمود. این آزمایش را برای گیاهان زراعی نیز می - توان انجام داد.

کلیدواژه ها

ضریب دیالکتریک، رطوبت برگ، رطوبت خاک، پتانسیل آب برگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.