بقولات علوفه ای فراموش شده و نقش آن در کشاورزی پایدار
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی پایدار و تولید محصول سالم
- کد COI اختصاصی: SACP01_141
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1574
نویسندگان
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زنجان
کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان های اصفهان زنجان و مرکزی
کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان های اصفهان زنجان و مرکزی
کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان های اصفهان زنجان و مرکزی
چکیده
با ظهور کودهای شیمیایی از منابع فسیلی، توسعه منابع آبی، گسترش مکانیزاسیون ، توسعه روش های جدید در حمل و نقل و فراورده های محصولات کشاورزی و برنامه های حمایتی دولت به صورت یارانه کود ، سم و انرژی ، مزارع خودکفا و دارای تنوع ، جای خود را به نظام های تک کشتی و یا دوکشتی داده، و استفاده از بقولات علوفه ای به طور قابل توجهی کاهش یافت. گیاهان خلر و ماشک از بقولات علوفه ای فراموش شده ای به شمار می آیند، که نقش مهمی را در کشاورزی پایدار و تامین نیازهای تغذیه ای گیاهان زراعی ، به عنوان منابع جایگزین تجدید شونده ایفا می نمایند . کوتاهی طول مدت دوره رویشی، تثبیت بیولوژیکی نیتروژن ، تحمل به خشکی ، سرما ، آفات و بیماری های گیاهی و نیاز به نهاده کم، از ویژگی های بارز این گیاهان جهت کشت به عنوان کود سبز در شرایط آیش تابستانی مناطق سرد کشور به شمار می آیند . نتایج تحقیقات حاصل از اجرای طرح پایلوت در شش شهرستان استان های زنجان ، مرکزی و اصفهان به سال 1386 ، موفقیت کشت این گیاهان را در شرایط آیش تابستانی با میانگین تولید 31/77 تن علوفه تر، 6/39 تن ماده خشک، 1/57 تن پروتئین خام، 251/2 کیلوگرم نیتروژن، 17/77 کیلوگرم فسفر و 200 کیلوگرم پتاسیم درهکتار برای گیاه علوفه ای خلر و 32/25 تن علوفه تر، 7/58 تن ماده خشک، 1/65 تن پروتئین خام، 264/5 کیلوگرم نیتروژن، 21/37 کیلوگرم فسفر، 215 کیلوگرم پتاسیم در هکتار برای گیاه علوفه ای ماشک مورد تایید قرار داد.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.