استفاده از کمپوست ضایعات آلی به عنوان محیط کشت گیاهی در جهت استفاده بهینه از بقایای گیاهی
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی پایدار و تولید محصول سالم
- کد COI اختصاصی: SACP01_050
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1088
نویسندگان
کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان
کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته خاکشناسی دانشگاه خوراسگان
چکیده
این طرح به منظور تهیه کمپوست مناسب و محیط کشت قابل قبول برای گیاه از مواد آلی مختلف در راستای استفاده بهینه ازضایعات کشاورزی انجام گرفت. مواد آلی مصرفی در این مطالعه شامل پوست برنج، خاک اره، ضایعات چای و علف جگن بود. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب کاملا تصادفی در 4 تکرار در محیط کشت گلدانی انجام گرفت. فاکتور های مورد نظر شامل مقادیر مختلف حجمی از بقایای گیاهی ذکر شده بود. مدت زمان تهیه کمپوست 6 ماه در نظر گرفته شد. در پایان 6 ماه، بیشترین میزانC/Nبرای نمونه های خاک اره خالص و سبوس برنج خالص و کمترین آن مربوط به ترکیب پوست برنج بعلاوه ضایعات چای بودpHضایعات چای از4/5 به6/4 در پایان 6 ماه رسید. بیشترین مقدار اسیدیته هم مربوط به پوست درخت صنوبر 8/2 بود شوری طی مدت زمان در نظر گرفته شده ( 6 ماه) تغییرات نامنظمی داشت. سپس نشای گوجه فرنگی در گلدان ها کاشته ووضعیت رشد گیاه برای مدت زمان 2 ماه مورد بررسی قرار گرفت. نشای کاشته شده در گلدان حاوی ضایعات چای پس از 5 روز به طور کامل از بین رفت. در سایر تیمارها به مرور زمان برگ های پایینی دچار پژمردگی یا سوختگی شد و در پایان آزمایش یعنی پس از گذشت 2 ماه و نیم از کشت نشا، به جز گیاهان کشت شده در تیمار حاوی جگن بعلاوه ضایعات چای و تیمار پوست برنج، سایر گیاهان از بین رفته بودندکلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.