مروری بر مکانیز مهای انتشار بخار سیالات هیدروکربنی از مخازن ذخیره وروش های کنترل آنها

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: نخستین همایش بین المللی بازرسی و ایمنی در صنایع نفت و انرژی
  • کد COI اختصاصی: SIOEI01_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1098
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شایان امینی

کارشناس ارشد مکانیک (کارشناس تجهیزات ثابت)

جواد کمالی

کارشناس مکانیک (کارشناس تجهیزات ثابت)

وحید حیدری فرد

کارشناس مکانیک (سرپرست بخش تجهیزات ثابت)

امید حمله دار

کارشناس ارشد مکانیک (معاون نفت و گاز)

چکیده

انتشار گازها و بخارهای سیالات هیدروکربنی در پالایشگاه ها و مجتمع های پتروشیمی هم از لحاظ ایمنی و هم از لحاظ آلودگی محیط زیست، همواره توجه کارشناسان را به خود معطوف خود کرده است. از دهه 1950 میلادی، اداره حفاظت از محیط زیست ایالات متحده آمریکاUS Environmental ProtectionAgency; EPAمحدودیت های بسیاری برای کاهش انتشار این گازها، اتلاف سیال و در نتیجه افزایشایمنی در صنایع نفت و گاز و جلوگیری از آلودگی محیط زیست در نظر گرفته و طراحان و سازندگان را ملزم به در نظر گرفتن تمهیداتی در این زمینه نموده است. به این منظور در مؤسسه استاندارد نفت آمریکا (American Petroleum Institute; API) کمیته ای به نام کمیته اندازه گیری انتشار بخارCommittee on Evaporation Loss Measurement; CELMتشکیل گردیده تا راهکارهایی برای شناسایی عوامل مؤثر در خروج این گازها و اندازه گیری میزان خروج گاز از تجهیزات در صنایع نفت وگاز، و همچنین روش هایی برای کنترل و کاهش میزان اتلاف به صورت بخار در نظر گرفته شود. در این مقاله، پس از بیان انواع مخازن ذخیره در صنایع نفت و گاز، مکانیزم های انتشار گازها و عوامل مؤثر بر آن و همچنین روش های اندازه گیری میزان انتشار بررسی گردیده و در بخش انتهایی، روش هایی برای کاهش میزان آن، از سیستم آب بند سقف شناور، پایه های سقف شناور، ستون راهنما، ستون سقف ثابت در مخازن سقف شناور داخلی و سیستم بازیافت بخار بیان گشته است. مهمترین نتیجه ای که از این بحث حاصل می گردد لزوم بکارگیری روش هایی است که از انتشار بخار سیالات ذخیره شده در مخازن جلوگیری کرده که این موضوع می بایست در فرآیندهای بازرسی حین ساخت و همچنین در زمان بهره برداری از مخازن مورد توجه قرار گیرد.

کلیدواژه ها

انتشار گاز، مخازن ذخیره، اتلاف، الزامات زیست محیطی، سقف شناور، بازرسی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.