بیوراکتورهای غشاییMBR)و استفاده مجدد از فاضلاب

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: دومین همایش ملی تحقیقات نوین در مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: CMRCE02_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1290
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشاد گلبابایی کوتنایی

کارشناس ارشد مهندسی محیط زیست ، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

بیوراکتور غشاییMBRترکیبی از فرآیند لجن فعال و جداسازی غشایی است که با به کار بردن آن نیاز به فرآیندهای تهنشینی، گندزدایی به کار رفته در شیوه های مرسوم لجن فعال از بین میرود. بیوراکتورهای غشاییMBR به دو صورت عمده داخلی و بیرونی در صنعت بکار گرفته شده اندMBR به فرآیندهای بیولوژیکی اجازه فعالیت درSRT طولانی (عموماً 20 تا 100 روز) داده و به این ترتیبغلظتMLSS ورودی می تواند به بالای 10000 میلیگرم در لیتر افزایش مییابد. میزان حذف99-93درصد از و COD و BOD کارایی نیتریفیکاسیون97-85 درصد توسط آزمایشات گوناگون به اثبات رسیده است. فیلتراسیون غشایی، آلایندههای زیستی، ذرات کلوئیدی، کدورت، میکروارگانیسم و عناصری مثل آهن و منگنز را حذف میکند. در مورد این سیستمها میتوان به فضای کمتر مورد نیاز به علت حذف تانک تهنشینی و همچنین کاهش تولید لجن مازاد دفعی در حدود75-60 درصدو همچنین کیفیت پساب خروجی ثابت است. گرفتگی غشاء و تعویضدورهای آن مهمترین معایب این سیستم میباشند.مناطق بسیاری در ایران حتی شمال کشور از کمبود شدید آب رنج میبرد. یک راه برای حل مشکل کم آبی استفاده از بیوراکتورهای غشایی برای استفاده مجدد از فاضلاب تصفیه شده در مواردی که آب نوشیدنی نیاز نباشد، مانند آبیاری، آب خنک کننده ها و تمیزکردن مناطق صنعتی و مصارف خانگی مثل فلاش تانک ها

کلیدواژه ها

بیو راکتور غشایی، لجن فعال، فرایند غشایی، گرفتگی غشاء، اولترافیلتراسیون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.