کاربرد فرایند تحلیل سلسله مراتبی در ارزیابی مقدماتی زیست گاه شنگ Lutra lutra در رودخانه جاجرود

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش ملی انسان، محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: NCHESD01_095
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1328
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح اله میرزایی

دانشجوی دکتری محیط زیست

محمود کرمی

استاد دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

افشین دانه کار

استادیار دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران

اصغر عبدلی

استادیار پژوهشکده علوم طبیعی دانشگاه شهید بهشتی

چکیده

فرایند تحیل سلسله مراتبی روشی است منعطف ، قوی و ساده که برای تصمیم گیری در شرایطی که معیارهای تصمیم گیری متضاد، انتخاب بین گزینه ها را با مشکل مواجه می سازد مورد استفاده قرار میگیرد کاربرد فرایند تحلیل سلسله مراتبی د رارزیابی مقدماتی زیستگاه شنگ در رودخانه جاجرود به منظور تعیین وزن فاکتورهایی موثر مورد استفاده قرارگرت. به این ترتیب ابتدا ساختار سلسله مراتب مورد نظر با دو معیار اصلی عوامل زیستی و عوامل تهدید کننده تهیه و برطبق آن پرسشنامه ای تهیه شد. این پرسشنامه ها توسط افرادی که دارای تجاربی در زمینه مطالعه گونه مورد نظر بودند تکمیل و سپس داده ای این پرسشنامه ها تجزیه و تحلیل گردید با استفاده از نرم افزار ایدریسی وزن فاکتورها مشخص و با توجه اوزان به دست امده برای 12 پارامتر ارزیابی، 16 ایستگاه مطالعاتی در رودخانه طبقه بندی و براین اساس زیستگاه مورد بررسی ارزیابی شد.

کلیدواژه ها

شنگ، ارزیابی زیستگاه، فرایند تحلیل سلسله مراتبی، رودخانه جاجرود

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.