بررسی مراتب مشارکتی بودن نمایندگی شورایاران ؛مطالعه مورد شورایاری محله یوسف آباد تهران
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: اولین همایش شهروندی و مدیریت محله ای؛ حقوق و تکالیف
- کد COI اختصاصی: KHALLAGH01_061
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1675
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت امور شهری دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
عضو هیئت علمی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران
چکیده
در رویکرد های دموکراتیک معاصر، مشارکت و نمایندگی، از فراگردهای مکمل شهروندی به شمار می روند و بحث مشارکت در سطوح پائین تر اهمیت بیشتری می یابد. بدین ترتیب مشارکت دادن ذی نفعان محله توسط سازمان های نماینده ی محله ، یکی از ملاک های مهم ارزیابی دموکراتیک بودن آنها ست. در این مقاله سعی شده است تا با مطالعه موردی یک شورایاری (محله یوسف آباد تهران)، نمایندگی مشارکتی این نهاد از چهار بعد اطلاع رسانی، مشورتی، تصمیم گیری و اجرا بررسی شود. بدین منظور با ده نفر عضو شورایاری محله مصاحبه شد. یافته ها حاکی از آن بود که شورایاران، اطلاع رسانی و مشارکت دادن ذی نفعان در تصمیم گیری های خود را ضعیف، مشارکت مشورتی را در حد متوسط و مشارکت ذی نفعان در اجرا را در حد نسبتاً بالایی ارزیابی می کنند. در نهایت مقاله می کوشد تا این سوال را تحلیل کند که با توجه به ضعف مشارکتی بودن نمایندگی شورایاران به مثابه رکن مشورتی/ نظارتی در حکمرانی محله، آیا با اضافه کردن رکن اجرایی مدیر محله، این ضعف در طرح تازه تصویب مدیریت محله برطرف خواهد شد یا همچنان استمرار خواهد داشت. به نظر پژوهشگر، این طرح در صورتی در افزایش مشارکت های مردمی در اداره محله موفق خواهد شد که درصدد رفع نواقص عملکرد شورایاری بر آید. اما هیچ ساز و کاری برای تضمین مشارکت ذی نفعان در طرح مدیریت محله در نظر گرفته نشده است. از این رو پیشنهاد می شود که پیش از اجرای آن، در اولین گام، نحوه تصمیم گیری های هیئت امنا در باره مسائل روشن شود. همچنین ساز و کار هایی برای تضمین مشارکت ذی نفعان محله- به ویژه با رویکرد شبکه ای- و پاسخگو ساختن سیستم مدیریت محله به ذی نفعان، طراحی و به عنوان الحاقیه به طرح پیوست گردد.کلیدواژه ها
نمایندگی مشارکتی، شورایاری، ذی نفعان محلهمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.