بررسی تهیه فلورهای استانهای مختلف ایران (قزوین)

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1059905
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 142
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

محمدمهدی چرخچیان

زیبا جم زاد

چکیده

شناسایی گیاهان و تهیه فلور هر استان انجام تحقیقات مختلف مرتبط با گیاهان را تسهیل نموده و اطلاعات لازم برای انجام سایر طرح ها را فراهم می آورد. در این طرح با استفاده از اطلاعات موجود در هرباریوم و بررسی منابع مختلف تعداد ‮‭1575‬ گونه گیاهی در قالب ‮‭96‬ خانواده و ‮‭615‬ جنس در استان شناسایی گردید. شرح و کلید شناسایی خانواده ها، جنس ها و گونه ها با نظم الفبایی و بطور مجزا ارایه و تصاویر رنگی از حدود ‮‭877‬ گونه گیاهی در رویشگاههای اصلی تهیه گردید. نزدیک به ‮‭900000‬ هکتار از مساحت کل استان شامل جنگل و مرتع بوده و پوشش گیاهی مراتع شامل گروههای مختلفی می باشند که تیپ های عمده آنها را جنس هایی نظیر ‭Astragalus ‬، ‭Agropyron ‬، ‭Artemisia ‬، ‭Bromus ‬، ‭Poa ‬، ‭Rosa ‬، ‭Centaurea‬، ‭Scariola ‬، ‭Halocnemum ‬تشکیل میصدهند. مساحتی بالغ بر ‮‭40500‬ هکتار در استان را منطقه شور تشکیل می دهند و گونه های غالب آن عبارتند از ‭Halocnemum strobilaceum - Atriplex verrucifera Artemisia olivieriana - Salsola spp‬، ‭Tamarix kotschyi ‬وگونه های ‭Astragalus alamuticus‬، ‭Astragalus vessalae‬، ‭Lathyrus alamutensis‬،‭Ferulago trifida ‬،‭Cousinia calolepis‬، ‭Silene cappadocica‬، ‭Oxytropis thaumasiomorpha Onobrychis avajensis ‬از گونه های انحصاری استان می باشد و گونه ‭Lathyrus alamutensis ‬به عنوان گونه جدید برای ایران و جهان معرفی گردید. واژه های کلیدی: هرباریوم، استان قزوین، فلور

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.