بررسی ژرم پلاسم دیررس و متوسطرس ذرت در نسل های مختلف

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1057871
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 187
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

رجب چوکان

چکیده

‮‭56‬ لاین در نسل S0 از ‮‭13‬ هیبرید خارجی، و ‮‭105‬ لاین S1 از ‮‭21‬ هیبرید خارجی هر یک در یک ردیف 6 متری به فاصله بوته ‮‭20‬ سانتیمتر کشت گردیدند. لاینهای S6 استخراجی از ژرم پلاسم سیمیت یا تلاقی ژرم پلاسم سیمیت با مواد معتدله به تعداد ‮‭92‬ ردیف و لاینهای S7 و S8 استخراجی از هیبریدهای تجارتی خارجی نیز در این پروژه مورد مطالعه قرار گرفتند. بوته های مناسب در هر یک از نسلها انتخاب و پس از پوشاندن گلهای نر و ماده با پاکت اقدام به خودگشن شدند. در طی فصل رشد و نمو لاین ها و بوته های درون هر لاین از نظر ایستادگی، عاری بودن از بیماریها و گلدهی بموقع بررسی شده و در زمان برداشت نیز مجددا بلال های خودگشن شده از نظر نحوه تلقیح، عاری بودن از بیماری، تعداد ردیف و دانه در ردیف بلال مورد گزینش مجددا قرار گرفتند بنحوی که از هر لاین حداکثر 5 بوته مناسب برای نسل بعدی انتخاب شد. ‮‭303‬ ردیف لاینهای استحصالی سالهای گذشته نیز جهت ازدیاد مقدماتی بذر در خطوط 6 متری کشت و ضمن خودگشنی، بوته های در حال تفرق شناسایی و حذف شدند. در بررسی لاین های موجود در نسل S7 و بالاتر، از 8 منبع مختلف تعداد ‮‭21‬ بلال انتخاب گردید. بیشترین تعداد بلال انتخابی مربوط به منبع چینی با 5 بلال بود که ارزشیابی این منبع نیز بسیار عالی بود. در نسل S0 از ‮‭13‬ منبع مختلف تعداد ‮‭26‬ بلال جهت ادامه خودگشن در نسل بعد انتخاب گردید. در نسل S1 از ‮‭21‬ منبع مختلف تعداد ‮‭97‬ بلال جهت خودگشنی در نسل S2 انتخاب گردیدند. از لاین های S7 با منبع سیمیت از بین پنج منبع متفاوت اولیه تعداد ‮‭18‬ لاین جهت ادامه کار انتخاب گردیدند و در نهایت بذر ‮‭54‬ لاین خالص موجود نیز جهت ادامه برنامه های تکثیر گردیدند. کلمات کلیدی: ذرت لاین اینبرد خودگشنی - تلقیح

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.