بررسی امکان توسعه کمی و کیفی پرواربندی گاومیش و تولید گوشت در استان خوزستان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1057512
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 624
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

هرمز منصوری

مرتضی رضائی

مجتبی زاهدی فر

عباس ولایتی

سیروس امیری نیا

عبدالرضا تیموری

علیرضا آقاشاهی

یداله ترکاشوند

شعله قربانی

مختارعلی عباسی

چکیده

استان خوزستان،به دلیل امکان دسترسی به منابع خوراک دام و همچنین شرایط مناسب برای پرورش گاومیش از قدیم الایام یکی از مناطق پرورش گاو میش در کشور بوده است . با توجه به شرایط خاص اقلیمی این استان و عملکرد مطلوب گاو های شیری پرتولید در اغلب مناطق این استان، پرورش گاومیش می تواند نقش مهمی در تولید شیر در این استان داشته باشد. در کنار تولید شیر ، امکان تولید گوشت نیز وجود دارد و توسعه پرواربندی در این استان می تواند نقش مهمی در افزایش کمی و کیفی تولید گوشت در استان داشته باشد. به منظور ارایه راهکارهای مناسب جهت توسعه کمی و کیفی پرواربندی گاومیش جهت افزایش تولید گوشت قرمز در استان خوزستان، ابتدا اطلاعات پایه مورد نیاز بر اساس مشاهدات میدانی و داده های استخراج شده از منابع اطلاعاتی موثق و مراجع ذیربط ( از جمله معاونت بهبود تولیدات دامی خوزستان) جمع آوری و دسته بندی گردید. براساس این اطلاعات استعداد رشد گاومیش، ضریب تبدیل خوراک به وزن زنده، راندمان و کیفیت لاشه گاومیش، زود از شیرگیری گوساله گاومیش، پروار بندی گاومیش در ایران، سهم گاومیش در تولید گوشت قرمز و پتانسیل تولید گوشت گاومیش در استان خوزستان مورد بررسی قرار گرفت. در مرحله بعد و بر اساس ضرایب و شاخص های فنی از قبیل درصد باروری، سن اولین تلقیح و اولین زایش تلیسه ها، درصد حذف اختیاری و اجباری و همچنین فاصله بین دو زایش، ترکیب گله در شرایط موجود برآورد شده و رشد جمعیت گاومیش و تعداد گوساله نر قابل پروار تا سال ‮‭1404‬ پیش بینی شد. سپس بر اساس یافته تحقیقاتی در ارتباط با توان پرواری گوساله های گاو میش در استان خوزستان، پروژه های: ایجاد مجتمع های پرواربندی در استان خوزستان ؛ بهبود عملکرد پرواربندی های استان خوزستان ؛ و پروژه استفاده از جیره استارتر در تغذیه گوساله گاومیش جهت توسعه کمی و کیفی پرواربندی گاومیش و تولید گوشت در استان خوزستان پیشنهاد گردید. ‮‭20‬- واژه های کلیدی: گاومیش توسعه پرواربندی- خوزستان

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.