بررسی و تدوین مدل برآورد پتانسیل تولید انار

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1056842
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 262
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

محمدرضا وظیفه شناس

ضیاءالدین طباطبایی

محمد رجب زاده

مسلم جعفری

داراب حسنی

محمدجعفر آقایی

محمدرضا میرحسینی

خسرو غریبی

حسین آذربان

چکیده

برآورد پتانسیل تولید محصول، از نیازهای پایه و ضروری در انجام بیمه محصولات کشاورزی است. سطح زیر کشت انار در کشور در حال حاضر ‮‭77‬ هزار هکتار است و انجام بیمه این محصول می تواند حمایت از باغ دار در صورت بروز خسارات باشد. لذا با اهداف، طراحی برنامه کاربردی جهت تعیین عملکرد با شاخص های مورفولوژیکی در خارج از فصل که دارای یکنواختی، دقت و هماهنگی در داده ها بوده و نتایج حاصل از آن در بین کارگزاران بیمه، قابل استفاده باشد و موجب کاهش نیاز به بازدید و یکسان سازی پرداخت خسارت به باغداران گردد، پروژه های " بررسی و تدوین مدل برآورد پتانسیل تولید" و "تهیه دستورالعمل استاندارد تشخیص و ارزیابی عوامل خسارت زا در باغ های انار" در قالب 2 طرح مستقل در سال های ‮‭88‬ و ‮‭89‬ در استان های یزد، مرکزی، فارس و خراسان رضوی انجام گردید. چون هدف تعیین پتانسیل عملکرد در خارج از فصل بود، لذا از صفات تعیین کننده از جمله سطح مقطع تنه، تراکم درختان (فاصله کاشت)، تعداد محل های قبلی میوه به ازا سانتی متر مربع سطح مقطع شاخه، تعداد تنه، رسیدگی به باغ، وضعیت خاک و محدودیت آبیاری استفاده گردید و صفاتی که بیشترین ارتباط را در تعیین عملکرد داشتند با هم در قالب ماتریس در نظر گرفته شدند و ضریب موثر جهت هر صفت مشخص شد که این ضرایب در نهایت می تواند به صورت جداول خاص در اختیار بیمه گزار قرار گیرد. ما برای تعیین پتانسیل عملکرد فرمولی را ارایه و نرم افزاری را آماده نمودیم. پتانسیل تولید تخمینی با این نرم افزار همبستگی بالایی با مقدار تولید حقیقی داشت( ‮‭86.0‬‭=R‬2)که نشان دهنده موثر بودن این نرم افزار در تعیین پتانسیل عملکرد می باشد. کلمات کلیدی: انار، پتانسیل تولید، سطح مقطع تنه، وضعیت خاک، بیمه گزار

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.