بررسی و مقایسه عملکرد لاین های امیدبخش جو در شرایط زارعین شهرستان نیشابور

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1056281
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 208
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

علی اکبر مویدی

غلامرضا آرامنش

حسین جعفری

محمد عمارلو

چکیده

به منظور مقایسه عملکرد شش لاین امید بخش جو ‮‭87-16‬‭-MB-‬‮‭87‬-،‮‭10‬ ‭MB-‬‮‭87‬-،‮‭13‬ ‭MB-‬‮‭87‬-،‮‭14‬ ‭MB-‬‮‭15-87‬ ‭MB-‬‮‭19-87‬ ، ‭MB‬، انتخابی از آزمایشات یکنواخت سراسری جو مناطق معتدل با جو رقم نصرت (شاهد)، این پروژه به صورت دو آزمایش جداگانه در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار طی سال زراعی ‮‭1390-91‬ در مزارع کشاورزان شهرستان نیشابور اجرا شد. نتایج تجزیه مرکب نشان داد که بین ژنوتیپ ها اختلاف معنی داری برای تعداد روز تا ظهور سنبله، تعداد روز تا رسیدگی فیزیولوژیک و طول دوره پرشدن دانه در سطح احتمال پنج درصد وهمچنین اختلاف بسیار معنی داری برای صفات تعداد سنبله در واحد سطح، تعداد دانه در سنبله، وزن هزار دانه، ارتفاع بوته و عملکرد دانه وجود داشت. از طرف دیگر، اثر محیط و همچنین اثر متقابل ژنوتیپ ا محیط برای صفات مورد بررسی معنی دار نبود. بررسی مقایسه میانگین ها حاصل از تجزیه مرکب نیز حاکی از این بود که بیشترین تعداد روز تا ظهور سنبله مربوط به لاین ‮‭87-13‬‭-MB ‬و بیشترین تعداد روز تا رسیدگی فیزیولوژیک و همچنین طول دوره پرشدن دانه در لاین ‮‭87-14‬‭-MB ‬اتفاق افتاد. بیشترین تعداد سنبله در واحد سطح، وزن هزار دانه و بالاترین ارتفاع بوته نیز به ترتیب مربوط به لاین های ‮‭87-15‬‭-MB‬، نصرت و ‮‭87-16‬‭-MB ‬بود. سایر نتایج نیز نشان از برتری لاین امید بخش جو ‮‭87-10‬‭-MB ‬از نظر تعداد دانه در سنبله و عملکرد دانه در مقایسه با سایر ژنوتیپ ها داشت. بر اساس نتایج این بررسی عملکرد دانه لاین امید بخش جو ‮‭87-10‬‭-MB ‬در هر دو منطقه محل اجرای آزمایش نسبت به شاهد (نصرت) حدود ‮‭11‬ درصد افزایش نشان داد و برای ادامه بررسی ها و مشارکت در آزمایشات تحقیقی- ترویجی انتخاب شد. واژه های کلیدی: آزمایش آنفارم، اجزای عملکرد دانه، جو، رسیدگی فیزیولوژیک، لاین امیدبخش

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.