بررسی اثرات گوگرد به همراه باکتری تیوباسیلوس بر قابلیت جذب عناصر غذایی و خصوصیات کمی وکیفی ذرت در خاکهای آهکی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1051970
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 189
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

مسعود موسی نژاد کرمانی

حسین بشارتی

هرمزد نقوی

ناصر رشیدی

مهدی امیر پور

فهیمه ماهانی

ایراندخت ایرانمنش

محسن کمال الدینی

چکیده

انجام آزمون خاک جهت تعیین وضعیت عناصر غذایی در خاکهای آهکی نشان می دهد که علیرغم وجود مقادیر فراوان برخی از عناصر غذایی در این خاکها، فرم محلول و قابل جذب این عناصرکمتر از مقدار لازم برای رشد و نمو مناسب گیاه می باشد. کمبود عناصر غذایی یکی از عوامل محدودکننده در تولید محصول با کمیت و کیفیت بالا در این خاکها محسوب می شود. در این میان استفاده از گوگرد به عنوان ماده اصلاحکننده در این خاکها عامل مهمی به شمار می رود. تحقیق حاضر به منظور بررسی امکان جایگزینی بخشی از کودهای شیمیایی با گوگرد و مایه تلقیح باکتری تیوباسیلوس به صورت طرح کاملا تصادفی در قالب آزمایش بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار و 8 تیمار در شرایط مزرعه بر روی گیاه ذرت رقم سینگل کراس 704 در طی سال زراعی 91-90 در کرمان انجام شد. تیمارهای مورد آزمایش عبارت بودند از 1- شاهد 2- مصرف عناصر غذایی براساس آزمون خاک 3- مصرف 300 کیلوگرم گوگرد در هکتار 4- مصرف 70 درصد کودهای مصرف شده در بند 2به اضافه مصرف300کیلوگرم گوگرد 5- مصرف 600کیلوگرم گوگرد در هکتار 6- مصرف 70 درصد کودهای مصرف شده در بند2به اضافه 600کیلوگرم گوگرد در هکتار 7- مصرف 900 کیلوگرم گوگرد در هکتار 8- مصرف 70 درصد کودها در بند2به اضافه مصرف 900 کیلوگرم گوگرد در هکتار. مقدار مصرف باکتری تیوباسیلوس یک درصد وزن گوگرد بود. اکثر صفت های مورد آزمایش شامل ارتفاع بوته، وزن هزاردانه ،عملکرد بیولوژیک، عملکرد و وزن بلال تحت تاثیر تیمار T6( مصرف 70 درصد کود طبق آزمون خاک به همراه 600 کیلوگرم گوگرد به همراه باکتری تیوباسیلوس) قرار گرفت و با افزایش مقدار گوگرد در تیمارهایT7 وT8 صفت های فوق کاهش پیدا کرده و فقط قطر بلال وطول بلال تحت تاثیر افزایش گوگرد قرار گرفته و افزایش یافت. کلمات کلیدی: باکتری تیوباسیلوس، عناصر غذایی، گوگرد، مصرف بهینه، ذرت

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.