بررسی امکان استفاده از نانوذرات جاذب در تصفیه آفلاتوکسین گروه B در پسته

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1050001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 196
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

روح ا.. کرمی اسبو

منصوره میرابوالفتحی

چکیده

پسته از مهمترین محصولات کشاورزی قابل صادرات است که آلودگی آن هر ساله زیان های اقتصادی زیادی را به باغداران و تجار تحمیل می نماید. آفلاتوکسین ها متابولیت قارچی هستند که عمدتا بوسیله دو گونه قارچ Aspergillus flavus وA. parasiticus (متعلق به بخش Flavi) تولید می شوند. این قارچها در اکثرمناطق گرم و مرطوب جهان و در محصولات غذایی متنوعی شامل خشکبار و غلات تولید آفلاتوکسین می نمایند. آفلاتوکسینها سبب بروز سمیت های کبدی شده و اثرات آنها در سایر اعضا از جمله کلیه، شش، روده و عضله قلب هم دیده شده است. در این تحقیق نانوذرات مغناطیسی آهن برای آنالیز آفلاتوکسین ها در نمونه های پسته در مراحل استخراج و تصفیه از طریق مخلوط کردن نانوذرات مغناطیسی، حلال های استخراج کننده و عصاره پسته بصورت همزمان انجام گردید. در روش پیشنهاد شده، نانوذرات مغناطیسی برای جذب ناخالصیها مورد استفاده قرار گرفتند و به آسانی از ماتریس پیچیده نمونه با بکارگیری میدان مغناطیسی خارجی جدا شدند. فاکتورهای اصلی تاثیر گذار بر فرایند استخراج آفلاتوکسین ها بررسی و بهینه سازی شدند. تحت شرایط بهینه، بازیافت قابل قبول در نمونه های پسته آلوده شده در غلظت های مختلف بدست آمد.نانوذرات آهن با اشباع نمودن محیط استخراجی و حذف مواد مزاحم سبب افزایش بازیافت و کاهش میزان مواد مزاحم در زمان آنالیز گردید. روش ستونهای ایمینوافینیتی به دلیل قیمت بالا و حساسیت به حلال های آلی و pH نسبت به روش ابداع شده ضعف داشته و در نتیجه روش حاضر میتواند بعنوان یک روش ساده، سریع و اقتصادی برای سنجش آفلاتوکسین ها از نمونه های پسته مورد استفاده قرار گیرد. کلمات کلیدی: نانوذرات مغناطیسی، آفلاتوکسین ها ، پسته.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.