تدوین ضوابط و شاخص های لازم جهت بازیابی هویت شهر سازی و معماری اسلامی -ایرانی در استان کرمانشاه

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: R-1048554
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 343
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

مهتا میرمقتدایی

منصور نجفی مطیعی

چکیده

هویت به طور کلی حاصل مؤلفه‌ها و ویژگی‌های متمایز کننده یک پدیده است. به نحوی که تفاوت آن را از سایرین آشکار کرده و شباهت آن را با پدیده‌های هم‌گروه خود نشان دهد. به همین ترتیب شناخت هویت شهر یا معماری نیز حاصل آشنایی با ویژگی‌های خاص و منحصر بفرد آن است که در طول دوران شکل‌گیری سکونتگاه یا اثر معماری بوجود آمده‌اند. این ویژگی‌ها معمولا با توجه به بستر جغرافیایی و طبیعی، اقلیم، تاریخ، فرهنگ، فن‌آوری و مانند آن شکل می‌گیرند و در بستر زمان دچار تغییر و تحول می‌شوند. هنگامی که هویت اسلامی-ایرانی مورد توجه قرار می‌گیرد، منظور آن ویژگی‌ها و خصوصیاتی است که پژوهشگران و صاحبنظران آنها را منصوب به دوران اسلامی و خاص ایران می‌دانند. آنچه که تحت عنوان «بحران هویت» شناخته می‌شود، فاصله گرفتن از ارزش‌ها و سنت‌های گذشته است به نحوی که تغییرات ماهوی بوجود آمده و دیگر امکان بازشناسی اثر (شهر یا معماری) با توجه به مؤلفه‌های پیشین میسر نباشد. از سوی دیگر براساس سند چشم انداز توسعه20ساله، سیاست های کلی نظام در بخش شهرسازی مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام، ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و ماده 169 قانون برنامه پنجم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور(موضوع تدوین و ترویج الگوهای شهرسازی و معماری اسلامی- ایرانی) و به منظور هماهنگی مطالعات برنامه ریزی و طراحی بناها، فضاهای شهری و طرحهای توسعه شهری با ویژگی های شهرسازی و معماری اسلامی ایرانی، شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در جلسه مورخ 14/12/1391 شاخص های لازم الرعایه جهت نیل به شهرسازی و معماری اسلامی- ایرانی را تصویب نمود.در این طرح کوشش می شود تا بر پایه این مصوبه رسمی، ضوابطی در حوزه معماری و شهرسازی به منظور حفط و احیای هویت اسلامی- ایرانی استان کرمانشاه تدوین گردد.

کلیدواژه ها

اسلامی , شاخص , شهر , ضوابط , هویت , معماری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.