تهیه نقشه ریسک زمین لغزش (مطالعه موردی منطقه طالقان)

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: R-1048324
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 352
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

سعید هاشمی طباطبایی

سیدمحمود فاطمی عقداء

چکیده

به منظور تهیه نقشه خطرپذیری زمین‌لغزش منطقه مورد مطالعه، ابتدا منابع اطلاعاتی مختلف مانند عکس‌های هوایی، عکس‌های ماهواره‌ای، نقشه‌های توپوگرافی و زمین‌شناسی منطقه، اطلاعات محیطی، جغرافیایی و هواشناسی منطقه و ... جمع‌آوری گردید. لایه های اطلاعاتی شامل زاویه شیب، جهت شیب، فاصله از آب راهه‌ها، فاصله از گسل، میزان بارندگی و سنگ شناسی منطقه در نظر گرفته شد. با استفاده از این پارامترها و روش ارزش اطلاعاتی نقشه پهنه‌بندی خطر زمین‌لغزش تهیه گردید. بر اساس نقشه پهنه‌بندی خطر زمین‌لغزش، مناطق واقع در شمال شرق و برخی مناطق مرکزی و جنوب غرب دارای خطر بسیار کم تا کم می باشد. در حالی که بیشتر مناطق مورد مطالعه دارای خطر متوسط تا بسیار زیاد می‌باشد. در مجموع عناصر و اجزایی که در صورت وقوع زمین‌لغزش در طالقان می‌توانند در معرض خطر قرار گیرند محدود به مناطق مسکونی، جاده‌ها، رودخانه‌ها، دریاچه و خطوط انتقال نیرو است که دارای اهمیت‌های متفاوتی هستند. به منظور تهیه نقشه خطرپذیری زمین‌لغزش از روش قضاوت کارشناسی استفاده گردید. در این روش ابتدا اجزای در معرض خطر شناسایی و بر اساس آن اولویت‌بندی گردیدند. در نهایت با توجه به نقشه پهنه‌بندی خطر زمین‌لغزش و اجزاء فوق در کدام طبقه خطر از نقشه مزبور قرار دارند، با استفاده از یک جدول دو بعدی، میزان تهدید در پنج طبقه وزن‌دهی و نقشه خطرپذیری تهیه گردید. بر اساس نتایج کمترین میزان خطرپذیری مربوط به رودخانه و جاده می‌باشد. خطوط انتقال نیرو دارای خطرپذیری متوسط ، روستاها و دریاچه از خطرپذیری بالایی برخوردار می‌باشند.

کلیدواژه ها

زمین لغزش , پهنه‌بندی خطر زمین لغزش , پهنه‌بندی خطرپذیری زمین لغزش , نقشه زمین لغزشها , طالقان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.