بررسی تأثیر درصد سیلیسیم بر ریزساختار آلیاژ آلومینیم سیلیسیم تولیدی به روشمخلوط سازی آلیاژها در حالتنیمه جامد نیمه مایع

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: دهمین کنگره سالانه انجمن مهندسین متالورژی ایران
  • کد COI اختصاصی: CIMS10_289
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3446
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد نعمت اللهی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی متالورژی و مواد، پردیسدانشکده

فرشاد اخلاقی

دانشیار دانشکده مهندسی متالورژی و مواد، پردیسدانشکده های فنی، دانشگ

چکیده

آلیاژهایAl-Siکه در زمره آلیاژهای ریخته گری قرار دارند، به دلیل خواصمطلوب مکانیکی و تریبولوژیکی کاربرد زیادی در صنایع مختلف دارند. ریزساختار آلیاژهای هیپویوتکتیکشامل دندریتهای آلومینیمαتوزیع شده در زمینه یوتکتیکی میباشد که خواصمکانیکی مطلوبی را در این آلیاژها ایجاد مینماید. علیهذا خواصسایشی آلیاژهای هیپویوتکتیکچندان مطلوب نیست. در آلیاژهای هایپریوتکتیکAl-Siبه دلیل وجود فاز سیلیسیم اولیه، خواصسایشی مناسبی حاصل میشود که توأم با خواصمکانیکی ضعیفدر این آلیاژها میباشد. نتایج این تحقیق نشان داد که در اثر همزدن آلیاژ هیپویوتکتیکدر حالتنیمه جامد نیمه مایع ساختار گلبولی حاصل میشود که در اثر مخلوط سازی آن با آلیاژ هایپریوتکتیکساختاری متشکل از گلبولهای آلومینیمαبهمراه سیلیسیم اولیه که در زمینه یوتکتیکتوزیع یافته اند تشکیل می شو د. در تحقیق حاضر نمونه هایی از آلیاژهای هیپویوتکتیک، یوتکتیکو هایپریوتکتیکاز روشمخلوط سازی آلیاژها در حالتنیمه جامد‐نیمه مایع تهیه شده که در تمامی آنها آلومینیم به صورت گلبولی بهمراه سیلیسیم اولیه وجود دارد. در این ساختار غیر تعادلی که بدون توجه به ترکیبنهایی آلیاژ (هیپویوتکتیک، یوتکتیکو هایپریوتکتیک) قابل حصول استو میزان کسر حجمی فازهای مذکور متأثر از درصد سیلیسیم در ترکیبنهایی میباشد.

کلیدواژه ها

آلیاژهای هایپریوتکتیکAl-Siآلیاژهای هیپویوتکتیکAl-Siبا ساختار گلبولی، ساختار غیر تعادلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.