بررسی پتانسیل های صنایع دانش بنیان بر اشتغالزایی در شهرکرمانشاه

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی علوم انسانی و مطالعات مدیریت
  • کد COI اختصاصی: SPCONF05_076
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 396
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حدیث آزادی

دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمانشاه

شادی میرانی

دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمانشاه

فرشید نمامیان

دانشکده مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرمانشاه

چکیده

بسیاری از صاحب نظران معتقدند که توانمندسازی صنایع دانش بنیان یکی از مهمترین وظایف و چالش های دولت ها میباشد. به این دلیل که اقتصاد توانمند عامل اصلی رشد و موفقیت جوامع می باشد. به همین علت این مطالعه با هدف شناساییپتانسیل های صنایع دانش بنیان در اشتغالزایی در شهر کرمانشاه انجام گرفته است. مطالعه حاضر توصیفی و از لحاظ هدفکاربردی می باشد و جامعه آماری آن شامل کلیه شرکت های دانش بنیان شهر کرمانشاه که تعداد آنها 51 شرکت می باشد،نمونهی این تحقیق مشتمل بر 358 نفر از جامعه مذکور میباشد، که جهت انتخاب اعضای نمونه از روش نمونه گیری تصادفیطبقه ای استفاده گردید. در این تحقیق برای جمع آوری داده های مورد نیاز از یک پرسشنامه محقق ساخته در خصوصبررسی پتانسیل های صنایع بنیان در دو بخش دانش بنیان نوپا و تولیدی می باشد، استفاده شده است. میزان ضریب آلفایکرونباخ این پژوهش r=86% بود که بیانگر پایایی مناسب ابزار پژوهش است. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارAmos استفاده گردید و نتایج تحقیق حاکی از آن است که هر دو نوع صنایع دانش بنیان نوپا و تولیدی موجب افزایش فرصتهای شغلی و به تیع آن اشتغالزایی بیشتر شده و شرکت های دانش بنیان این قابلیت را دارند که بتوانند با استفاده از دانش وفناوری روز سطح انتظار فعالیت های اقتصادی از بازدهی خود را بالا ببرند و میزان ریسک و شکست آنها را در اقدامات خود بهصفر برسانند. به عبارت دیگر این شرکت ها از میانبرهایی استفاده می کنند که فعالان اقتصادی را در به کارگیری نیروی ماهرو تحصیل کرده حرفه ای تر کنند و آنها را به جایگاه شغلی که لیاقتش را دارند برساند.

کلیدواژه ها

صنایع دانش بنیان نوپا، صنایع دانش بنیان تولیدی، اشتغالزایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.