ارائه یک مدل بهینه سازی دوهدفه برای برنامه ریزی استخدام نیروی انسانی با در نظر گرفتن فرآیند انتشار دانش

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع و سیستم­ها (ICISE ۲۰۲۰)
  • کد COI اختصاصی: ICISE06_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 902
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازنین فاطمه زینلی

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

علی پاپی

دانشجوی دکتری مهندسی صنایع، دانشگاه علم و صنعت ایران

سیداحسان ملیحی

استادیار گروه مهندسی صنایع، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه خوارزمی

چکیده

بخش قابل توجه ای از هزینه ها در هر کسب و کار صرف هزینه نیروی انسانی میشود. در این تحقیق، مسئله برنامه ریزی بهینه استخدام نیروی انسانی به منظور انتشار دانش درون سازمانها مورد توجه قرار گرفته است و دو نوع افقی و عمودی انتشار دانش به صورت همزمان در یک سازمان نظر گرفته شده است که در انتشار افقی دانش، انتشار دانش بین افراد/ گره های موجود در هر لایه دانش (واحد سازمان) و در انتشار عمودی دانش بین واحدهای مختلف سازمان نیز انتشار دانش صورت می پذیرد. برای حل مسئله، یک مدل بهینه سازی دوهدفه پیشنهاد شده است که در دسته مسائل برنامه ریزی خطی عدد صحیح آمیخته دوهدفه (BOMILP) قرار میگیرد. مدل و رویکردهای حل پیشنهادی، برای یک مطالعه عددی و چند مسئله آزمایشی به کار گرفته شده اند و نتایج حاصل شده نشان دهنده قابلیت به کارگیری مدل و روشهای حل این تحقیق برای حل مسئله انتشار دانش و برنامه ریزی استخدام نیروی انسانی در نمونه های واقعی است. براساس نتایج عددی، ملاحظه میشود که بر اساس مدل پیشنهادی میتوان دو هدف مهم سازمانها یعنی حداکثرسازی سطح دانش و کمینه سازی فراموشی را به طور قابل ملاحظه ای بهبود داد. مقایسه نتیجه حاصل از مدل پیشنهادی و حالتی که از این مدل استفاده نشود، نشان میدهد که اگر استخدام نیروی انسانی مبتنی بر مدل BOMILP پیشنهادی صورت پذیرد، با درصد ناچیزی افزایش در بودجه استخدام، بهبود قابل توجهی از منظر سطح دانش و عدم فراموشی رخ داده میدهد.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی استخدام نیروی انسانی، سطح دانش، انتشار دانش افقی و عمودی، فراموشی دانش، مدل بهینه سازی دوهدفه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.