عوامل موفقیت و موانع انتقال تکنولوژی در ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی تحقیقات پیشرفته در علوم، مهندسی و فناوری
  • کد COI اختصاصی: RSETCONF03_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1433
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژگان ریاحی

کارشناس ارشد مدیریت تکنولوژی

آرزو کهنسال واجاری

کارشناس ارشد مدیریت تکنولوژی

زهرا نادری

کارشناس ارشد مدیریت تکنولوژی

شهرام حی شاد

کارشناس ارشد مدیریت تکنولوژی

چکیده

انتقال تکنولوژی یکی از اساسی ترین مباحث در مدیریت تکنولوژی بوده و چگونگی اجرای آن نقش بسیار مهمی را در فرآیند وچرخه تکنولوژی و نوآوری و همچنین خلق ثروت در جوامع درحال توسعه ایفا می نماید. انتخاب روش مناسب انتقال یکی ازاولین قدم ها در فرایند انتقال بشمار می رود. عوامل و فاکتورهای بسیاری اعم از محیطی، سیاست های کلان دولتی، نوعصنعت، زیرساخت های ملی و نیز بهره گیری از خدمات تخصصی و مشاوره ای مناسب در انتقال اثربخش تکنولوژی نقش ایفا میکنند که شرکت ها و سازمان ها می توانند با در نظر گرفتن موارد فوق و براساس رویه ای منظم و از پیش برنامه ریزی شدهنسبت به کسب تکنولوژی های مورد نیاز خود و توسعه آتی آنها اقدام نمایند. در این مقاله سعی شده تا با روش فرا تحلیلی ازدیدگاه مدیریت تکنولوژی عوامل موفقیت و موانع انتقال تکنولوژی در کشور بررسی و مطالعه شود تا با استفاده از عوامل موردنظر یک راه کار مناسب برای انتخاب صحیح انتقال تکنولوژی معرفی گردد. پس از بررسی چگونگی روش های تحقیق مولفه هایتاثیر گذار در موفقیت و عدم موفقیت انتقال تکنولوژی که پژوهشگران در مقالات خود به ان اشاره نمودند را بدست اورده و سپسبه دسته بندی آنها در دوسطح پرداخته شد .نتیجه که از میان گروههای دولت ، سازمان ، بازار و فناوری بیشترین تاثیر را مولفههایی که مرتبط با سازمان می باشند می توانند در موفقیت یا عدم موفقیت انتقال فناوری داشته باشند.

کلیدواژه ها

تکنولوژی، انتقال تکنولوژی، عوامل موفقیت انتقال تکنولوژی، موانع انتقال تکنولوژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.