ارائه رویکرد یکپارچه از مدل کانو و روش گسترش عملکرد کیفی مذاکرهای برای توسعه محصول پایدار

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی چالش ها و راهکارهای نوین در مهندسی صنایع و مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: CSIEM01_495
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 627
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نازنین مقدم تبریزی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی دانشگاه شمال

سعید امام قلی زاده

عضو هیات علمی دانشگاه شمال

امیرحسین آزادنیا

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد آیت ا... آملی

چکیده

امروزه در دنیای تجارت، رقابت شدیدی بین شرکتهای تولیدی وجود دارد و همین امر سبب شده است تا سازمانها، سیاست های جدیدی را جهت جلب بیشتر رضایتمندی مشتری، از طریق ارائه محصولاتی با طراحی و قیمت مناسب اتخاذ نمایند. در این راستا، آنالیز نیازمندیهای مشتری و چگونگی تاثیر آنها در روند طراحی، تامین رضایتمندی مشتری و نیز منافع تولیدکننده، چالش بزرگی برای شرکتهای تولیدی محسوب میشود. هدف از انجام این پژوهش ارائه رویکرد یکپارچه از مدل کانو و روش گسترش عملکرد کیفی مذاکرهای برای توسعه محصول پایدار میباشد. بدین منظور، نیازمندیهای مشتریان و مشخصه های فنی محصول بر اساس پرسشنامه نیمه ساختاریافته استخراج شدند و پایداری محصول بر اساس سیستم استنتاج فازی مورد ارزیابی قرار گرفت. در این پژوهش از روش نمونه گیری تصادفی ساده و هدفمند استفاده و یک چراغ دکوراتیو بعنوان مورد مطالعه انتخاب شده است. نتایج پژوهش نشان داد، در گروه اقتصادی، دسته های نوردهی مناسب، رنگ نور، سرویس و نگهداری، تحویل، کاهش زنندگی نور، شناسائی و ردیابی، زیبایی، کم بودن قطعات معیوب و محافظت مناسب از محصول به ترتیب دارای سطح عملکردی بالا و قیمت مناسب دارای سطح عملکردی پائین میباشد. در گروه زیست محیطی، دسته کم بودن مصرف انرژی دارای سطح عملکردی بالا و زیست پذیری محیطی دارای سطح عملکردی متوسط می باشد. در گروه اجتماعی، دسته های ایمنی و بهداشت شغلی، ایمنی و توسعه کارکنان به ترتیب دارای سطح عملکردی بالا و دسته توجه به صدای مشتری در زمینه مسائل اجتماعی دارای سطح عملکردی متوسط میباشد که بر این اساس برای دسته های دارای سطح عملکردی پائین، پیشنهادات کاربردی ارائه شده است.

کلیدواژه ها

توسعه محصول پایدار، QFD مذاکره ای، کانو، سیستم استنتاج فازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.