واکاوی اثر رفتار مربیگری بر رفتار شهروندی سازمانی با تعدیلگری عدالت تعاملی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: همایش ملی بهبود و بازسازی سازمان و کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: CIROB01_024
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 536
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهناز قاسمی حسین آبادی

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات،تهران،ایران

فاطمه معتمدی گلوگاهی

دانشجوی دکتری مدیریت دولتی، دانشگاه تهران ، واحد فارابی قم، ایران

چکیده

هدف اصلی این تحقیق بررسی اثر رفتار مربیگری بر رفتار شهروندی سازمانی با تعدیلگری عدالت تعاملی می باشد. این تحقیق از لحاظ هدف کاربردی و همچنین از لحاظ ماهیت و روش، از نوع مطالعات پیمایشی است. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه ی کارمندان شهرداری خمین در سال 1397 میباشند. نمونهگیری این تحقیق را با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب نمودیم. طبق اطلاعات جمع آوری شده تعداد کل کارمندان شهرداری تعداد 50 نفر می باشد. بنابراین با استفاده از روش نمونه گیری تمام شمار تمام افراد جامعه به عنوان نمونه آماری در نظر گرفته شدند.. پرسشنامه هایی که در این پژوهش مورد استفاده قرار گرفت، پرسشنامه رفتار مربی گری مارتین و بارنز (1999)، پرسشنامه رفتار شهروندی سازمانی پادساکف و همکاران (1990) و پرسشنامه عدالت تعاملی نیهوف و مورمن (1993) میباشد. جهت تعیین روایی محتوایی پرسشنامه ها، از آنجا که این پرسشنامه با نظارت کامل استاد محترم راهنما و با استفاده از سایر منابع معتبر تدوین شده است، لذا از نظر ایشان مورد تایید است. به این ترتیب پرسشنامه دارای روایی محتوایی لازم می باشد. مقدار ضریب آلفای کرونباخ به دست آمده برای کل سوالات پرسشنامه برابر 0/90 تعیین شد که با توجه به اینکه این مقدار بیشتر از (0/7) میباشد نشان می دهد پرسشنامه از اعتبار کافی برخوردار است. جهت تجزیهوتحلیل داده ها از نرم افزارآماری spss و مدل معادلات ساختاری استفاده شد. برای تعین نرمال بودن متغیرها، آزمون کولموگروف- اسمیرنوف مورد استفاده قرار گرفته اند و از تکنیک مدل معادلات ساختاری توسط نرم افزار لیزرل نیز برای تحلیل داده ها استفاده شده است. یافته ها نشان داد که رفتار مربیگری بر رفتار شهروندی سازمانی (وظیفه شناسی، نوع دوستی، فضیلت شهروندی، جوانمری و تواضع) از طریق اثر میانجی عدالت تعاملی اثر میگذارد.

کلیدواژه ها

رفتار مربیگری، رفتار شهروندی سازمانی، عدالت تعاملی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.