کارکرد عناصر معماری سنتی اقلیم معتدل و مرطوب جهت کاهش مصرف انرژی: نمونه مطالعاتی خانه موزه کلبادی
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: اولین کنفرانس علمی پژوهشی شهرسازی،عمران، معماری و محیط زیست
- کد COI اختصاصی: UCAECONF01_024
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 929
نویسندگان
کارشناسی ارشد، دانشگاه ایلام
استادیار گروه معماری، دانشگاه ایلام
کارشناسی ارشد، دانشگاه ایلام
چکیده
مسئله بحران انرژی جهان، بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها به ویژه بخش مسکونی را به عنوان رویکردی نوین موردتوجه قرار داده است. در معماری عصر حاضر سعی بر این است که ساختمان بتواند با توجه به الگوهای طراحی خویش، نیازهای حرارتی ساکنین را با استفاده از حداقل مصرف انرژی تامین نماید. از طرفی میتوان گفت این شرایط تا حدود زیادی در معماری بومی و سنتی مشاهدهشده است. مقاله حاضر نیز در این راستا، باهدف بررسی نقش عناصر معماری سنتی اقلیم معتدل و مرطوب در جهت بهینه سازی مصرف انرژی ساختمان انجام شده است. خانه سنتی کلبادی در شهرستان ساری (استان مازندران) به عنوان یک نمونه رایج مطالعاتی برای این تحقیق موردمطالعه قرارگرفته است. در این پژوهش به فراخور روند تحقیق از مطالعات کتابخانه ای، نرم افزار Climate Consultant ، همچنین اندازه گیری های میدانی توسط دستگاه های data logger ، بادسنج و شبیه سازی رایانه ای در نرم افزار دیزاین بیلدر ورژن 3.4 استفاده شده است. طی پژوهش، عناصر معماری بنا نظیر؛ شیب بام، هندسه بازشوها، فضا و جهتگیری ساختمان موردبررسی قرار دادهشده است. نتایج تحقیق نشان داده است؛کاربرد و استفاده صحیح از عناصر معماری سنتی در ساختمان موجب کاهش مصرف انرژی سرمایشی و گرمایشی ساختمان ها می شود. تا جایی که توانسته است موجب کاهش 62 درصدی مصرف انرژی در بخش سرمایش و 62 درصدی، در بخش گرمایش شود؛ بنابراین میتوان دریافت که استفاده از عناصر اقلیمی و بومی هر منطقه از دیرباز راهکاری برای کاهش هزینه ها، کاهش تخریب محیط زیست، داشتن یک معماری پایدار و سبز همچنین حفظ ذخایر انرژی جهان به ویژه برای کشوری چون ایران بوده است.کلیدواژه ها
اقلیم معتدل و مرطوب، عناصر معماری سنتی، بهینه سازی مصرف انرژی، مدلسازی دیزاین بیلدرمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.