طراحی و پیاده سازی الگوریتم هوشمند به منظور مدیریت اعتماد در اینترنت اشیاء

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین کنگره بین المللی علوم و مهندسی
  • کد COI اختصاصی: GERMANCONF03_111
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 545
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهرام نصیری

مهرداد مائین

چکیده

یکی از موضوعات مهم در شبکه های اینترنت اشیاIoT که در سالهای اخیر بسیار به آن اشاره شده است، بحث کاهش انرژی در خانه های هوشمند و افزایش قابلیت اعتماد در گره های اینترنت اشیا است. تحقیقات زیادی نیز در این باره انجام شده و الگوریتم های متنوعی نیز ارائه شده است. از بین روشهای ارائه شده، روش هایی که به خوشه بندی گره ها پرداختند توانستند تا موفق تر عمل نمایند. در گره های اینترنت اشیا خانه های هوشمند مبحث انرژی بسیار حائز اهمیت می باشد که بتوان قابلیت اعتماد را در این شبکه ها در زمان قطعی برق بالا برد و در عین حال کمترین مصرف انرژی نیز صورت گیرد. پژوهش و تحقیق های بسیاری در زمینه تبادل ارتباط بین حسگرها، مسیریابی و جمع آوری داده جهت کاهش مصرف انرژی و افزایش طول عمر شبکه انجام شده است. پروتکلهای ردیابی، مسیریابی و الگوریتم های خوشه بندی یکی از راه کارهای کاهش مصرف انرژی میباشد. در الگوریتم های خوشه بندی انتخاب سرخوشه، مهمترین قسمت الگوریتم میباشد. هدف این پژوهش کاهش مصرف انرژی، کاهش تعداد بسته ارسال شده به مقصد، افزایش طول عمر شبکه، افزایش قابلیت اعتماد و افزایش نگهداشت پوشش شبکه می باشد. جهت تحقق این اهداف در پروتکل LEACH در فاز انتخاب سرخوشه به جای توزیع احتمال از جستجوی فاخته و در فاز ردیابی از الگوی پیشنهادی تحقیق استفاده میشود. در روش پیشنهادی تعداد بسیار کمی از گره ها درحالت فعال جهت ردیابی هدف قرار میگیرند و مابقی گره ها به حالت خواب تغییر وضعیت می دهند. نتایج مقایسه بیانگر عملکرد بهتر روش پیشنهادی نسبت به پروتکل H-LEACH، در افزایش طول عمر شبکه و افزایش قابلیت اعتماد است. داده های مورد آزمایش با استفاده از نرم افزار شبیه ساز متلب بوجود آمده است و در این روش 49.75 درصد بهبود انرژی باقیمانده و 36.44 درصد کاهش بسته های ارسالی نسبت به روش H-LEACHمشاهده شد.

کلیدواژه ها

اینترنت اشیاIoT، ساختمانهای هوشمند، قابلیت اعتماد، طول عمر شبکه، انتخاب سرخوشه، خوشه بندی.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.