سیف الدین آمدی در برابر فلاسفه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی نوآوری و تحقیق در علوم تربیتی، مدیریت و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: HPCONF05_168
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 910
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهری چنگی آشتیانی

استادیار دانشکده فنی دختران دکترشریعتی

چکیده

سیف الدین آمدی از متکلمین اشعری است که درخصوص اصطلاحات فلسفی با مشرب اشعریسخن گفته است به طبع استادخود؛ غزالی سرجنگ بافلسفه داشته است؛ درحالی که درکتاب خود به تفسیراصطلاحات فلسفی پرداخته ولی نظراشعری خودرا بر نظرفلاسفه ارجح دانسته است؛ از جمله اصطلاحاتی کهنظر خود رابراین معانی تحمیل نموده است عبارتند از معنای قدرت ؛کلام؛ اراده واختیار است .آمدی اطلاقکلام بر معانی قائم به نفس راهمان چیزی می داند که در نظر اشاعره کلام نفسی خوانده می شود. درخصوص اراده هم معتقد است که اختصاص اراده به یک زمان معین نیز بدون وجود مرجع امکان پذیر نیست و خود اراده نمی تواند مرجع اراده شناخته شود. قدرت نیز چیزی نیست که موجب اختصاص یکشیء به وجود گردد؛ بلکه توانایی بر عدم ایجاد نیز نوعی قدرت به شمار می آید. درمقاله حاضرضمن توضیحاین اصطلاحات نقدهای وارده برسیف الدین آمدی راتبیین می کنیم.

کلیدواژه ها

آمدی، اشعری، قدرت، اراده، اختیار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.