تحلیلی بر نقاط قوت و ضعف توسعه گردشگری در روستای کندوان و ارائه راهبردهایی برای توسعه آن
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی گردشگری،فرهنگ و هنر
- کد COI اختصاصی: TCACONF04_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1679
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی مدیریت جهانگردی. دانشگاه پیام نور تبریز
چکیده
گردشگری روستایی یکی از اجزای مهم صنعت گردشگری به شمار می آید و باعث شکوفایی و رشداقتصادی روستاها می گردد. گردشگری روستایی با ایجاد فرصتی راهبردی سبب تنوع اقتصاد جوامعمحلی، ایجاد فرصت های شغلی، افزایش سطح رفاه و افزایش درآمد در روستاها شده و باعث ثبات واستقرار جمعیت در روستاها و جلوگیری از مهاجرت های بی رویه، حفظ تعادل اکولوژیکی منابع طبیعی وحفظ ویژگی های فرهنگی روستا می شود. بر این اساس می توان گفت که یکی از بهترین راه های نجاتروستاها از مشکلات اجتماعی و اقتصادی و زیست محیطی، توسعه گردشگری روستایی است. این مقاله باهدف بررسی نقاط قوت و ضعف توسعه گردشگری در روستای کندوان و ارائه راهبردهای توسعهگردشگری در این روستا صورت گرفته است. نوع تحقیق در این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی بوده و در جمع آوری اطلاعات از مطالعات میدانی و کتابخانه ای استفاده شده است. همچنین برای تجزیه وتحلیلیافته ها از مدل سوات بهره گرفته شده است. نتایج حاصل از واکاوی هفده عامل نقاط قوت و فرصت هاتحت عنوان مزیت ها و هجده عامل ضعف و تهدید اساسی به عنوان چالش ها و تهدیدهای پیشروی توسعهگردشگری در روستای کندوان و نیز امتیازات تخصیصی به هر یک از عوامل داخلی و بیرونی توسطکارشناسان و متخصصان نشان داد که در ماتریس عوامل داخلی و خارجی با توجه به مجموع امتیازاتنهایی کسب شده به ترتیب (3.472) و (3.563) امتیاز، قابلیت ها و مزایای موجود جهت توسعه گردشگریدر منطقه کندوان بر چالش ها و تهدیدات موجود غلبه دارد. همچنین ارزیابی ماتریس های داخلی وخارجی بیانگر آن است که راهبردهای توسعه گردشگری در این منطقه از نوع راهبردهای تهاجمی می-باشد؛ لذا با اتخاذ راهبردهای تهاجمی لازم می توان با بهره گیری از نقاط قوت و فرصت های فرارویروستای کندوان به توسعه مطلوب گردشگری دست یافت.کلیدواژه ها
گردشگری، روستا، توسعه گردشکری روستایی، ماتریس سوات، روستای کندوانمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.