بررسی معیارهای توسعه فضاهای شهری از منظر شاخص های مدیریت بحران شهری (نمونه موردی شهر همدان)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CUCONF03_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 392
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا علی عسگری

چکیده

کاهش آسیب پذیری کاربری های شهری با بهره گیری از رویکردهای جدید مدیریت بحران از قبیل پدافند غیرعامل می توانددر ایجاد محیطی ایمن در شهرها و کاهش میزان خسارت موثر واقع شود که امروزه یکی از مهم ترین اهدافی ست که برنامهریزان و مدیران شهری درصدد اجرای آن می باشند. شهر همدان به دلیل موقعیت جغرافیایی خود یکی از شهرهای در معرضخطر ایران است توجه به مدیریت بحران های احتمالی که شهر همدان را به طور بالقوه تهدید می کند از رسالت های اصلیمسوولین و دست اندرکاران عرصه های علمی، اجرایی و سیاست گذاری در این شهر محسوب می شود در سال های اخیر نمونههای متعددی از خسارت های مالی و جانی ناشی از فرونشست زمین و نشست ساختمانی در زیرساخت ها و ساخت و سازهایشهر همدان شاهد بوده ایم. علت این امر را می توان وجود خاک های مسئله دار سطح آب های زیرزمینی، ریزش میل های وانباری چاه های دفع فاضلاتب و قنات ها دانست به این دلیل اخیرا به منظور جلوگیری از مخاطرات ناشی از این گونه حوادث،مطاللعات ژئوتکنیک قبل از هرگونه ساخت و ساز لازم الاجرا شده است. هدف از این مقاله تشریح ضورت و نحوه انجان اینمطالعات در ساخت و سازهای شهری است. تراکم جمعیت بالا در برخی محلات اطراف رینگ اول شهر همدان، تراکم ساختو ساز در محلات اطراف میدان سپاه، خضر و خیابان های اطراف خیابان رجایی، ریزدانگی واحد های مسکونی و عدم وجودفضاهای باز و سبز در محلات قدیمی شهر همدان و تراکم و تمرکز ساختمان های اداری در چند نقطه از شهر می باشد.

کلیدواژه ها

مدیریت بحران، ایمنی، آسیب پذیری، شهر همدان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.