مروری بر سیر تحول نماهای سبز: از باغهای معلق بابل تا سیستم های معاصر
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: کنفرانس ملی ساختمان، محیط زیست و مدیریت مصرف انرژی
- کد COI اختصاصی: ARCS01_056
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 883
نویسندگان
استادیار و عضو هیات علمی گروه معماری، دانشگاه بین المللی امام خمینی، قزوین، ایران
چکیده
همزمان با رشد افقی شهرها و گسترش شبکه های ترافیکی و واحدهای سکونتی، معضلات و آلودگی های شهری نیز افزایش می یابد این مسئله در کنار کمبود سرانه فضای سبز و تصاعد قیمت زمین در سال های اخیر، باعث شده است تا زیرساخت های لازم جهت احداث فضاهای سبز نیز کاهش یابد. کمبود فضاهای لازم جهت احداث پارکها و بوستانهای شهری، معماران را به یافتن گزینه های دیگری سوق داده است که با کمترین فضای اشغال شده بتوانند بیشترین بهره گیری زیست محیطی را به دست آورند. در این میان، نمای ساختمان یکی از اجزایی است که به دلیل سطوح وسیع خود می تواند نقش بسزایی در کاهش انرژی مصرفی ساختمان داشته باشد. با وجود آن که فناوری باغچه های عمودی امری نسبتا جدید الظهور است، به نظر می رسد ایده آن قرن ها پیش توسط تمدن بین النهرین شکل گرفته باشد. این مقاله بر آنست تا سیر تحول دیوارهای سبز را از دوران کهن در بین النهرین تا نمونه های موجود این فناوری، بررسی نماید. تحولات مربوط به نماهای سبز در طول دهه های اخیر دارای آنچنان رشد گسترده ای است که در این نوشتار تنها اشاراتی به برخی از آنها شده است. امید است با انجام پژوهشهایی از این دست و با ارائه الگوهای مناسب موجود در زمینه معماری سبز و بالاخص دیوارهای سبز، مسیر طراحان و معماران علاقمند به معماری پایدار و طراحی سبز هموارتر شود.کلیدواژه ها
نمای سبز، پیشینه تاریخی، سیر تحولمقالات مرتبط جدید
- مدیریت پسماندهای پتروشیمی در ایران
- جایگاه معماری سبز در چشم انداز شهرهای تاب آور
- کاربرد برنامه ریزی همکارانه در سوانح طبیعی (مطالعه موردی امداد و نجات وشبکه های دسترسی شهری در زمان وقوع زلزله)
- وضعیت کیفی هوای کلان شهر تهران بر اساس شاخص AQI طی سال های ۱۳۹۲ تا ۱۴۰۲
- مانور ابزاری مناسب برای فرآیند یادگیری و پاسخی موثرجهت کاهش خسارات ناشی از شرایط اضطراری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.