امکان سنجی استفاده از نانوذرات سیلیکا در جهت بهبود رفتار و پارامترهای رئولوژیکی سیالات حفاری پایه آبی حاوی بنتونایت در حضور سدیم کلرید: بررسی آزمایشگاهی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: IRCCE07_128
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 485
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد رضائیان

گروه مهندسی نفت، دانشکده مهندسی شیمی و نفت، دانشگاه صنعتی شریف، تهران ایران

چکیده

سیالات حفاری پایه بنتونایتی یکی از رایج ترین و پرکاربردترین سیالات حفاری می باشند. این نوع سیالات معمولا حاوییک نمک به عنوان بازدارنده ی تورم شیل می باشند. در این مطالعه، امکان سنجی استفاده از نانوذرات سیلیکا در جهت بهبودخصوصیات رئولوژیکی سیال حفاری آب-بنتونایت در حضور و عدم حضور نمک سدیم کلرید بررسی شده است. بدین منظور، سهدرصد وزنی مختلف از نانوذرات سیلیکا (1 ، 2 و 4 درصد وزنی) به صورت جداگانه به دو سیال حاوی و عاری از نمک مذکور افزودهشد (مجموعا 8 نوع سیال). رفتار و پارامترهای رئولوژیکی سیالات تهیه شده شامل ویسکوزیته ی ظاهری، ویسکوزیته ی پلاستیک،مقاومت تسلیم، مقاومت ژله ای ابتدایی و نهایی بررسی و گزارش شد. به صورت کلی نانوسیلیکا عملکرد مناسبی برای بهبود خصوصیاترئولوژیکی سیال آب نمک-بنتونایت داشته اما عملکرد آن در سیال عاری از بنتونایت چندان مطلوب و چشمگیر نمی باشد.

کلیدواژه ها

ویسکوزیته، رئولوژی، نانوسیلیکا، سیال حفاری، بنتونایت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.