بررسی خواص اپتیک غیرخطی در مشتقات کالیکس آرن

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی شیمی و مهندسی شیمی
  • کد COI اختصاصی: IRCCE07_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 485
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرجان کلاتی

دانشکده شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

ماندانا صابرتهرانی

دانشکده شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

سعید تقوایی گنجعلی

دانشکده شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

چکیده

هدف از این مقاله، بررسی روش ساده برای اندازه گیری اپتیک غیرخطی کالیکس آرن ها بدون استفاده از روش های دستگاهی و با مدل سازی و ایجاد روابط بین پارامترها پرداخته شده است. کالیکس آرن ها سیکلوفان های فنلی هستند که توسط کاتالیزورهای اسیدی یا بازی از به هم پیوستن فنل های پارا استخلاف شده با فرم آلدهید سنتز می شوند. کالیکس آرن ها به دلیل تهیه ساده، استخلاف دار شدن آسان و خواص منحصر به فرد در شیمی سوپرامولکولی مورد توجه زیادی قرار گرفته اند. یکی از کاربردهای کالیکس آرن ها استفاده آنها به عنوان ترکیبات اپتیک غیرخطی است. به طور کلی، ملکول هایی که ممان دو قطبی بزرگ دارند می توان به عنوان مواد اپتیک غیرخطی استفاده کرد. در این پژوهش مقدار فوق قطبش ترکیبات سنتز شده با ایجاد رابطه بین پارامترهای قابل اندازه گیری این ترکیبات و انجام مدل سازی با داشتن (λ(max ترکیبات در حلال THF و بدون اندازه گیری دستگاهی، میزان خواص اپتیک غیرخطی ترکیبات اندازه گیری و تمام ترکیبات از نظر اپتیک غیرخطی بررسی می شوند. نتایج نشان می دهند داده ها با این روش اندازه گیری با کمترین درصد خطا مطابق با روش های دستگاهی است و همچنین کالیکس آرن هایی دارای سیستم π مزدوج با الکترون دهنده والکترون گیرنده قوی بالاترین میزان اپتیک غیرخطی را نشان می دهند.

کلیدواژه ها

اپتیک غیرخطی، کالیکس آرى

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.