مقایسه کارکردهای اجرایی، تاب آوری و خودکارآمدی کودکان بی سرپرست و بدسرپرست با کودکان عادی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی روان شناسی تربیتی شناختی
- کد COI اختصاصی: CEDP04_227
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 968
نویسندگان
دانشجوی دکتری روانشناسی تربیتی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبائی
عضو هیئت علمی دانشکده روانشناسی علامه طباطبائی، گروه روانشناسی تربیتی
چکیده
پژوهش حاضر به منظور مقایسه کارکردهای اجرایی، تاب آوری و خودکارآمدی کودکان بی سرپرست و بدسرپرست با کودکان عادی خانواده انجام شده است . روش: جامعه ی آماری این پژوهش دانش آموزان دختر پایه پنجم و ششم مدارس منطقه 15 و مراکز بهزیستی بود. نمونه گیری در گروه کودکان بهزیستی به روش در دسترس و در گروه کودکان خانواده در مرحله اول نمونه گیری خوشه ای و سپس تصادفی ساده صورت گرفت و حجم نمونه در هر گروه به 30 نفر رسید. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های عصبی - روانشناختی و شخصیتی کولیج (2002)، تاب آوری کانر و دیویدسون((2003 و خود کارآمدی کودکان و نوجوانان موریس((2000 استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون W مستقل در نرم افزار spss 20 تحلیل شدند. تحلیل داده ها نشان داد کارکردهای اجرایی، تاب آوری و خودکارآمدی کودکان بی سرپرست و بد سرپرست با کودکان خانواده تفاوت معناداری دارد. کارکرد اجرایی شامل سازمان دهی، بازداری و تصمیم گیری - برنامه ریزی، تاب آوری و خودکارآمدی کودکان بی سرپرست و بدسرپرست ضعیف تر از کودکانی است که در خانواده زندگی می کنند. محرومیت های عاطفی، هیجانی، آموزشی که کودکان به دور از خانواده تجربه می کنند می تواند بر عملکرد پایین در کارکرد اجرایی، تاب آوری و خودکارآمدی تاثیر بگذاردکلیدواژه ها
کارکرد اجرایی، تاب آوری، خودکارآمدی، کودکان بی سرپرست و بد سرپرستمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.