رابطه هوش معنوی، انگیزش درونی وخود کارآمدی دانشجویان
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: چهارمین همایش ملی روان شناسی تربیتی شناختی
- کد COI اختصاصی: CEDP04_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 616
نویسندگان
دانشجوی دکتری روان شناسی تربیتی دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات
استاد تمام وعضو هیئت علمی دانشگاه آزاداسلامی واحد ساری
دانشیار وعضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری
چکیده
هدف این پژوهش بررسی رابطه بین هوش معنوی ،انگیزش درونی و خودکارآمدی بود . جامعه آماری پژوهش شامل کلیه دانشجویان مشغول به تحصیل دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساری در سال تحصیلی1391- 1390 به تعداد9785 نفر بود . حجم نمونه تحقیق بر اساس جدول کرجسی و مورگان 370 نفر تعیین شد . روش نمونه گیری، تصادفی طبقه ای بود و آزمودنی ها با توجه به جمعیت گروه های آموزشی مختلف به تناسب تعداد دانشجویان دختر و پسر انتخاب شدند . برای گردآوری اطلاعات سه پرسشنامه ی هوش معنوی برایان کینگ ، انگیزش درونی محقق ساخته و خودکارآمدی شوارتزروجروسلم استفاده گردیدند.روش تحقیق همبستگی بود و برای تحلیل داده ها از روشهای آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد . یافته ها نشان دادند که بین هوش معنوی و انگیزش درونی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد . r = 0/283 همچنین رابطه مثبت و معناداری بین هوش معنوی و خودکارآمدی وجود دارد r = 0/361 نتایج همچنین نشان دادند که تفاوت معناداری بین هوش معنوی و خودکارآمدی دختران و پسران وجود ندارد اما تفاوت معناداری بین هوش معنوی و انگیزش درونی دختران و پسران وجود دارد بطوری که دختران انگیزش درونی بیشتری از پسران دارند. نتایج تحلیل رگرسیون چند متغیره نشان داد که رگرسیون مولفه خودکارآمدی از روی هوش معنوی و انگیزش درونی ،از لحاظ آماری معنادار است وهوش معنوی و انگیزش درونی 13/5 درصد از واریانس متغیر خودکارآمدی را تبیین می کنند.کلیدواژه ها
هوش معنوی،انگیزش درونی،خودکارآمدی.مقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در شخصی سازی فرآیندهای آموزشی
- بررسی کاربرد و اثر بخشی بازی های رایانه ای موثر بر درمان کودکان دارای نشانه های اختلال کم توجهی- بیش فعالی (یک مرور نظام مند)
- بررسی رابطه بهزیستی روانشناختی و تاب آوری با کیفیت زندگی معلمان مشهد
- توانمندسازی و توسعه حرفهای معلمان دارای دانش آموز با نیازهای ویژه
- اثربخشی مداخله اموزش ارتباط بدون خشونت برمهارت های بین فردی و تاب آوری در کودکان کار
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.