ارزیابی تناسب اقلیمی شهرک های گلخانه ای در دست ساخت استان البرز به روش فائو

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مهندسی کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: ISCAG03_060
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 640
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی اله ورن

دانشجو کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

ولی ربیعی

دانشیار، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

قاسم زارعی

دانشیار، موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی. سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

چکیده

در سال های اخیر در مناطق خشک دنیا تولید گیاهان در گلخانه ها رشد چشمگیری یافته است. ساخت و طراحی سازه گلخانه و انتخاب نوع محصول کشت در گلخانه به طورکلی به عامل های کلیدی مانند اقلیم، نوع محصول و شرایط مالی سرمایه گذار بستگی دارد. در این بین، عامل های اقلیمی مانند دما، تابش خورشیدی، رطوبت نسبی و باد اهمیت زیادی بر توسعه پایدار صنعت گلخانه دارد. با توجه به وجود اقلیم های متعدد در ایران مقاله حاضر به بررسی تناسب اقلیمی شهرک های گلخانه ای استان البرز جهت توسعه کشت های گلخانه ای پرداخت ه است. مناطق مورد مطالعه ظهیرآباد، چوپان آباد و ماهدشت بود. برای انجام مطالعه، متغیرهای میانگین های درجه حرارت ماهانه، حداکثر درجه حرارت ماهانه، حداقل درجه حرارت ماهانه، ماهانه رطوبت نسبی و ماهانه تشعشع خورشیدی، بر مبنای ماه های سال میلادی در بازده زمانی 20 ساله (2019-1999) از ایستگاه های هواشناسی جمع آوری گردید. نتایج نشان داد که برای شهرک گلخانه ای ظهیر آباد، چوپان آباد و ماهدشت، فعال بودن سیستم های گرمایشی در ماه های مهر تا اردیبهشت و همچنین در ماه های خرداد تا مهر استفاده از سیستم های سرمایشی کارآمد ضروری می باشد. از آبان تا فروردین وجود امکاناتی همچون تهویه طبیعی و سایه اندازه و پوشش برای جلوگیری از تشعشع الزامی است. و ازنظر میزان تابش خورشیدی در حد مجاز بود. مدیریت گلخانه هابر اساس حس های پن جگانه در عصر حاضر که انواع حسگرها و سیستم های کنترل پیشرفته وجود دارد کاری بیهوده می باشد. بنابراین استفاده از سیست مهای کنترل اقلیم اتوماتیک امری ضروری برای کاهش هزینه های گلخانه می باشد.

کلیدواژه ها

تناسب اقلیمی، البرز، گلخانه، تابش خورشیدی، رطوبت نسبی، دما

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.