ارزیابی مقایسه ای شاخص های محله و واحد همسایگی در شهر تهران و سنجش میزان تحقق پذیری آن با استفاده از نرم افزار ANP ، نمونه موردی: منطقه 12 تهران (محله بهارستان و پامنار)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: ISCIVILI03_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 488
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهشید پیرمحمدی

کارشناسی ارشد طراحی شهری

چکیده

انسان، به عنوان موجود اجتماعی، همواره در پی دستیابی به فضایی بوده که در قالب آن، به برقراری روابط اجتماعی بپردازد.محله ها و پس از آن، واحدهای همسایگی، از انواع پاسخ های انسان به این نیاز هستند. نظریه واحد همسایگی، با هدف تامین نیازبه روابط اجتماعی، تسهیل روابط فضایی – کالبدی و ارزش های اجتماعگرایانه مطرحشد. این نظریه، به عنوان جایگزین محله هایسنتی در زمانی که ساختار محله ها گسسته شده بود، پیشنهاد شد. لذا این پژوهش، به جمع بندی و مقایسه مفاهیم محله و واحدهمسایگی از طریق و مطالعات اسنادی، پرداخته است. سپس، برمبنای این دو مفهوم، به تعریف شاخص ها و ویژگی هایی برایمحله های جدید ایران پرداخته است. محله بهارستان با جمعیت 19854 نفر و پامنار با جمعیت 6012 نفر، به عنوان دو محلهتاریخی و با هویت از منطقه 12 ، به عنوان نمونه موردی انتخاب شدند. در گام اول، با کمک کارشناسان، شاخص ها و گزینه هایمحله با محوریت واحد همسایگی، تبیین شد. در گام دوم، با استفاده از فرمول کوکران با خطای 05 / 0 و حجم جامعه آماری، حجمنمونه در محله بهارستان، 89 / 386 و در محله پامنار 14 / 361 تعیین و با استفاده از روش مصاحبه با ساکنین، میزان کارآییشاخص ها، تعیین شد. سپس، نتایج این مصاحبه ها، با استفاده از روش ANP تحلیل شد. در نتیجه، محله بهارستان با میزاناولویت 3533 / 0 ، به عنوان محله پاسخگوتر به نیازهای شهروندان از منظر شاخص های این پژوهش، شناسایی شد.

کلیدواژه ها

واحد همسایگی، محله ، بهارستان ، پامنار، روش ANP ، فرمول کوکران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.