طراحی و پیاده سازی کنترلر نروفازی تطبیقی برای بازی های تحرکی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بینالمللی بازیهای رایانهای، فرصتها و چالشها
  • کد COI اختصاصی: CGCO05_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 802
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیاوش فتحی

دانشجو، گروه مهندسی برق (کنترل)، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران

افروز لقایی

دانشجو، گروه مهندسی برق (الکترونیک)، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران

جواد راستی

استادیار، گروه مهندسی پزشکی، دانشکده فنی و مهندسی و مرکز نوآوری صنایع سرگرمی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران

مریم ذکری

دانشیار، گروه مهندسی برق (کنترل)، دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر، دانشگاه صنعتی اصفهان، اصفهان، ایران

چکیده

مقدمه: در اثر کم تحرکی ناشی از عدم فعالیت در بازی های ویدئویی، مشکلات جسمانی بسیاری در بین طرفداران این بازی ها به وجود آمده است. یک راهکار عملی برای مقابله با این معضل، ارایه یک کنترلر بازی به منظور افزایش فعالیت فیزیکی می باشد. در پژوهش حاضر، کنترلر نروفازی تطبیقی برای بازی های تحرکی معرفی شد. مواد و روش ها: در مرحله آموزش، پارامترهای توابع عضویت سیستم فازی تغییر کرد. به کمک بردار گرادیان محاسبه شده، پارامترهای سیستم فازی با استفاده از روش پس انتشار و بر اساس خطای محاسبه شده به روزرسانی گردید. کنترلر از چهار پد متشکل از مقاومت و کلید فشاری متصل به یک میکروکنترلر تشکیل شد. به منظور بهبود تجربه کاربر، از منطق فازی تطبیق پذیر در امر پردازش داده دریافتی از کنترلر استفاده گردید. یافته ها: در سیستم فازی تام، کاربران با سن و خصوصیات فیزیکی متفاوت، تجربه بازی مناسبی را از یک سیستم از پیش تنظیم شده کسب نمی کنند. کنترلر حاضر شامل چهار پد و یک میکروکنترلر برای ارسال دستورات به کامپیوتر اصلی بود. سیگنال کنترلر به یک سیستم فازی تنظیم شده ارسال می گردید. دستور انتقال یافتهبه کامپیوتر اصلی، در حقیقت خروجی سیستم فازی و یکی از دسته های از پیش تعریف شده Ignore ، Press و یا Hold بود. نتیجه گیری: در روش پیشنهادی با جمع آوری سیگنال از کاربر برای تنظیم سیستم فازی، کنترلر عملکرد قابل قبولی دارد و رضایت کاربر تامین می گردد؛ چرا که سیستم بر اساس خصوصیات فیزیکی کاربر آموزش داده می شود. سپس داده های جمع آوری شده جهت تغییر پارامتر های سیستم فازی طراحی شده مورد استفاده قرار می گیرد تا کنترلر تجربه بازی لذت بخشی را برای کاربر فراهم نماید.

کلیدواژه ها

سیستم نروفازی؛ سیستم تطبیقی؛ بازی تحرکی؛ کنترلر بازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.