افزایش اشتراک گذاری اطلاعات در اجتماعات برخط آموزشی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی مهندسی کامپیوتر و بلاک چین ایران
  • کد COI اختصاصی: CITCOMP05_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 636
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیدرضا بلوکی اسپیلی

گروه مهندسی فناوری اطلاعات و کامپیوتر، دانشکده فناوری های صنعتی، دانشگاه صنعتی ارومیه، ارومیه ایران

پرویز قربانزاده

گروه مهندسی فناوری اطلاعات و کامپیوتر، دانشکده فناوری های صنعتی، دانشگاه صنعتی ارومیه، ارومیه ایران

پرویز رشیدی خزاعی

گروه مهندسی فناوری اطلاعات، دانشکده فناوری های صنعتی، دانشگاه صنعتی، ارومیه، ایران

چکیده

امروزه با ظهور اجتماعات برخط با ساختار شبکه های اجتماعی، تحول بزرگی در ساختار اغلب سامانه های تحت وب ایجادشده است. آموزش الکترونیکی تحت وب نیز تحت تاثیر این مفهوم، توسعه و گسترش پیدا کرده است. تالارهای پرسش وپاسخ و گروه های برخط تخصص محور از جمله نمونه های موفق این سامانه های اجتماعی آموزشی به شمار می آیند.اجتماعات برخط آموزشی از جمله راهکارهایی است که برای تولید و انتشار دانش و اطلاعات، بین کاربران علاقه مند در یکحوزه مشخص، به کار میروند. به این ترتیب که در حوزه مشخصی کاربران به صورت دلخواه عضو می شوند و اقدام بهارسال پست هایی در قالب ویدئو، متن، پیوند و نظایر آنها می نمایند. یکی از اساسی ترین چالش های این اجتماعات با توجهبه ساختار شبکه ای، کمبود اشتراک گذاری اطلاعات بین کاربران می باشد. اغلب کاربران در این گونه سامانه ها، رویکردمنفعلانه ای به اشتراک گذاری اطلاعات از خود نشان می دهند. یکی از راه های مطرح برای افزایش اشتراک گذاری اطلاعات،انتخاب و نمایش پست های مورد نظر هر فرد، در هنگام ورود به سیستم می باشد. پست های اثرگذار بر اساس علایق و دانشو خصوصیات هر کاربر تعیین می گردند. در این مقاله به معرفی روش جدیدی به منظور انتخاب k پست اثرگذار، به منظورافزایش اشتراک گذاری اطلاعات پرداخته شده است. برای ترغیب کاربران منفعل برای مشارکت در انتشار مطالب راهکارهاییپیشنهاد شده است. در این تحقیق روش های هوشمندانه ای ارائه شده است که با استفاده از شبیه سازی های مفصل بر اساسداده های واقعی توئیتر و یادگیری از لاگ های واقعی اشتراک گذاری پست ها، ارزیابی و مقایسه شده است. ارزیابی های صورتگرفته، نشان دهنده موثربودن روش پیشنهادی می باشد.

کلیدواژه ها

گروه مشتاقان، اشتراکگذاری اطلاعات، مدیریت دانش، اجتماعات برخط

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.