طراحی بر مبنای عملکرد قاب های خمشی بتنی کوتاه مرتبه با شکل پذیری ویژه مجهز به مهاربندهای کمانش تاب

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و ششمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF07_444
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 738
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هادی عمارلو

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران- سازه، دانشکده مهندسی، دانشگاه زنجان

جمال احمدی

استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه زنجان

مهدی اقبالی

استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشکده مهندسی، دانشگاه زنجان

چکیده

مهاربندهای کمانش تاب در صورت استفاده نامناسب و طراحی غلط حتی میتوانند منجر به آسیب به ستون ها و تیرهای اطرافخود در اثر سختی زیاد شوند لذا در این پژوهش به طراحی بر مبنای عملکرد قاب های خمشی بتنی کوتاه مرتبه با شکل پذیریویژه پرداخته شده است بدین منظور طراحی دو ساختمان با سیستم قاب خمشی ویژه با تعداد طبقات 4، 8 با و بدونمهاربندهای کمانش تاب بر اساس Nehrp 11 انجام شده است. رفتار سازه های مورد مطالعه از طریق تحلیل تاریخچه زمانی غیر خطی تحت اثر 7 رکورد لرزه ای حوزه نزدیک مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج نشان میدهد که سازه های 4 و 8 طبقهمجهز به مهاربند کمانش تاب دارای تغییر مکان و برش پایه کمتری نسبت به سازه های مشابه قاب خمشی بدون مهاربندهایکمانش تاب میباشند. همچنین با بررسی سطح عملکرد مفاصل پلاستیک مشاهده گردیده است که سازه های مجهز بهمهاربندهای کمانش تاب قابلیت استهلاک انرژی غیر خطی بیشتری را داشته اند و همچنین مفاصل پلاستیک کمتری در آنهاتشکیل شده است. مفاصل پلاستیک در سازه های مجهز به مهاربندهای کمانش تاب بیشتر در ناحیه IO و LS و در مواردی محدود در ناحیه CP قرار گرفته اند. مفاصل پلاستیک در سازه های فاقد مهاربندهای کمانشتاب عمدتا در ناحیه CP و C قرار گرفته اند.

کلیدواژه ها

مهاربند کمانش تاب، قاب خمشی فولادی، زلزله حوزه نزدیک ، تحلیل تاریخچه زمانی غیر خطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.