بررسی اثر فشار اولیه بر چگالی بتن پودری واکنش پذیر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و ششمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF07_234
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 580
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی گلچین

کارشناس ارشد، برنامه ریزی شهری، دانشگاه امام رضا (ع)، مشهد، ایران

رضا قدیریان

دانشجوی کارشناسی ارشد موسسه آموزش عالی سبحان

حسین خسروی

استادیار، گروه عمران، دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران

چکیده

بتن پودری واکنشی (RPC) ازجمله بتن های فوق توانمند با ویژگی های فیزیکی و مکانیکیبرتر است که به دلیل عملکرد بسیار مناسب آن در دو دهه اخیر مورد توجه قرارگرفته است. در این بتن، بهرهگیری مناسب از خواص پوزولانی فعال میکرو سیلیس با درجه خلوص بالا، کاهش شدید نسبت آب به سیمان(W/C)، اصلاح دانه بندی مصالح ریزدانه و استفاده از روش های نوین عمل آوری، منجر به تولید محصولی با مشخصات مکانیکی مطلوب میگردد. در این تحقیق بر آن شدیم تا به اثر رژیم عمل آوری و فشار اولیه بر چگالیبتن پودری واکنش پذیر بپردازیم. بدین منظور پس از اتمام زمان عمل آوری نمونه ها، آزمایش تعیین چگالیمطابق استاندارد و آزمایش تعیین مقاومت فشاری با استفاده از دستگاه تعیین مقاومت فشاری بتن با ظرفیتKN 2000 انجام گردید. انجام آزمایش های روی بتن سخت شده بسته به مورد در سنین 3 و 7 و 14 و 28 و 56روز صورت پذیرفت. همچنین اثر W/B بر کارایی، اثر رژیم عمل آوری و اثر فشار اولیه بر چگالی بتن به ویژگی های بتن نمونه های RPC مسلح، مورد بررسی قرار گرفت و نتیجه حاصله نشان می دهند که مقاومت فشاری نمونه های RPC در شرایط بدون فشار اولیه و با دمای عمل آوری 20 درجه سانتیگراد برابر 126/4 مگاپاسکال است، درحالیکه این مقدار برای دمای عمل آوری 90 درجه سانتیگراد برابر 167 مگا پاسکال است که افزایش 31درصدی را نشان میدهد. میتوان دریافت که افزایش مقاومت فشاری نمونه ها به خصوص در شرایط بدون اعمالفشار اولیه قابل توجیه است این افزایش در مقاومت فشاری نمونه ها به دلیل آن است که فرآیند هیدراسیون باافزایش دما فعال تر شده و برای مدت زمان بیشتری ادامه می یابد.

کلیدواژه ها

بتن پودری واکنش پذیر، چگالی ، مقاومت فشاری ، فشار اولیه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.